• Home
  • Știri
  • A început marșul anti-sărăcie. Două caravane au plecat din Ardeal şi Moldova spre Bucureşti

A început marșul anti-sărăcie. Două caravane au plecat din Ardeal şi Moldova spre Bucureşti

mars

Marșurile anti-sărăcie au început în România. Două caravane organizate de Cartel ALFA pornesc luni din Ardeal şi Moldova spre Bucureşti. Primele proteste au loc în Zalău şi în Bacău. Prin intermediul acestora, românii cer majorarea pensiilor și a salariilor, dar şi măsuri care să oprească creșterea prețurilor, informează antena3, potrivit b1tv.ro.

Sindicaliștii spun că prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor , în timp ce companiile din energie au profituri record.

Totodată, sindicaliștii atrag atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii români vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic.

Este nevoie de acțiune imediată în patru direcții prioritare, spun aceștia:
Stoparea creșterii prețurilor
Creșterea salariilor și pensiilor
Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social
Aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020

Protestul Cartel ALFA se va derula în perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal și Moldova spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă.

Cele două caravane se vor întâlni la București unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting în Piața Victoriei și Piața Revoluției, relatează antena3.

Parteneri