Abonați-vă la ”Banchetul”, unica revistă de cultură din România

 

Singura revistă de cultură, bogată și frumoasă ca o carte de lux, surclasând de departe orice altă producție de azi a Uniunii Scriitorilor, se cheamă ”Banchetul” și este tipărită prin strădania scriitorului Dumitru Velea. Revista, cu câteva sute de pagini, poate sta în orice bibliotecă, la loc de cinste. Poetul, dramaturgul și filosoful Velea trăiește în Petroșani, unde a condus, până la pensie, teatrul de stat din localitate. Finanțarea o face din pensia lui de scriitor. E un gest măreț, dar pentru ca revista să ajungă la mai mulți cititori e nevoie și de noi.

Rog, pe acestă cale, colaboratorii revistei, cititorii ei – puțini din păcate – , oamenii care citesc încă și iubesc arta, literatura, cultura cu arborescentele ei cuprinderi, să se aboneze la această revistă. Apare trimestrial, toate numerele fiind muncite, corectate, paginate de anahoretul Velea care merge cu trenul la Craiova spre a tipări această bijuterie.

Distribuie prietenilor

Sunt scriitori și urmași de scriitori care se regăsesc în paginile Banchetului. Faceți efortul unui abonament anual pentru această revistă care, chiar dacă apare sub patronajul Uniunii Scriitorilor, nu primește un ban de la organul nostru reprezentativ, iar primăria din Petroșani, județul, cu funcționărime bugetară care se ocupă de cultură cu numele sunt absenți la trebuințe, dar se laudă cu izbânda singulară a scriitorului.

Dau, celor ce publică în ”Banchetul” și altora, celor care vor să-și vadă numele aici, care au receptat mesajul meu, detalii de contact.  Adresa redacției: Petroșani, 332025, str. Avram Iancu, Bloc 11/52. Contacte la telefoanele 0254 541 135; 0722 722 563; Mail: veleadumitru@yahoo.com.

Puteţi  trimite banii pentru un abonament anual (150 lei) în contul RO24 RNCB 0165 0201 7793 0001, C.I.F. 4468 927 Fundația Culturală ”Ion D. Sîrbu”, BCR Petroșani
Cu încredere și prietenie,
Lucian Avramescu

P.S.

Minunata poetă Ana Podaru, redactor al revistei, s-a stins ieri, răpusă de cancer. Tinerețea ei a învins o vreme boala, dar în final cumplita maladie și-a preluat jertfa. Fie-i eternitatea ușoară! Poeziile ei, pe care le vom citi mai departe, o vor ține lângă noi. (L.A)