Absolut fascinant: Cum să-ți descoperi rădăcinile genealogice, personalitatea și destinul prin Podomantie!

Esti curios sa afli care iti este descendenta reala si care este mostenirea genetica lasata de stramosii tai? Priveste-ti cu atentie piciorul si descopera care sunt radacinile tale genealogice! Te invitam sa faci acest test vizual care circula pe internet si despre care se spune ca are la baza studii efectuate de mai multe centre medicale specializate in istoria umanitatii. Foarte probabil ca nu-ti cunosti arborele genealogic pana la punctul sau de plecare… Esti insa curios sa afli care iti este descendenta cu adevarat? Te provocam sa faci acest test si sa-ti privesti cu atentie piciorul! Prin intermediul acestui test vei descoperi care sunt radacinile tale genealogice si care este mostenirea genetica pe care ti-au lasat-o stramosii tai pornind de la tipul de picior pe care il ai.
Tipologia picioarelor iti dezvaluie mostenirea genealogica straveche
In functie de forma degetelor de la picior si felul in care sunt dispuse acestea unele fata de altele, exista 5 tipologii genetice: cea araba (egipteana), cea romana, cea greceasca, cea germanica si cea celtica. Atentie insa! Nu stim insa daca acest test a fost demonstrat stiintific asa ca va invitam sa nu il tratati cu seriozitate, ci ca pe un test de amuzament.Ti-ai studiat bine piciorul si ai aflat carei tipologii ii apartii :)? Te invitam atunci si sa patrunzi in tainele unei arte absolut fascinante si oarecum necunoscute, avand insa o traditie si o istorie bogata in Persia antica: PODOMANTIA (arta ghicitului in talpa picioarelor).
picior
Tu carei tipologii ii apartii? Araba (Egipteana), Romana, Greceasca, Germanica sau Celtica?
Arta citirii piciorului este cunoscuta si in traditia chinezeasca a citirii diverselor parti ale corpului, dar mai ales in traditia Persiei stravechi (Iranul de astazi), fiind cunoscuta sub numele de podomantie (arta ghicitului in talpa piciorului). Conform acestei artei, mai putin cunoscuta decat chiromantia, insa poate chiar mai interesanta decat aceasta, forma si marimea degetelor de la picioare prezinta anumite semnificatii. Totodata, liniile de pe suprafata talpii, dar si forma si marimea acesteia pot dezvalui lucruri inedite despre personalitatea si destinul tau.
Cand oamenii sunt depresivi isi pun toata greutatea pe partea din fata a picioarelor lor, spune Jane Sheehan, specialist in reflexofolofie si autor a cartii “Let’s read our feet”, pentru telegraph.co.uk. Suficient de interesant incat sa va atragem atentia, nu? “Imaginati-va ca avem 26 de oase si 3000 de terminatii nervoase in talpa piciorului, trebuie ca se intampla multe acolo… ”afirma specialistul.
Conform reflexologului Jane Sheehan, un deget mic foarte mic denota o natura copilaroasa, ludica, iar un deget mic care se inclina la un anumit unghi tradeaza o personalitate nonconformista ce nu se supune conventiilor. Mai mult, abilitatea de a-ti misca degetul mic tradeaza un temperament agitat, dornic de schimbare, in opinia autoarei.
Daca degetele tale de la picioare au o forma usor ascutita – acest lucru arata o fire cheltuitoare, dar si dezechilibru. Iti place sa traiesti pe picior mare, insa nu manifesti acelasi entuziasm si atunci cand vine vorba de eforturi si munca multa. Vei reusi cu greu in viata si nu prin fortele proprii. Daca in schimb degetele tale sunt rotunde in varf – acest lucru tradeaza o fire emotionala, capabila de empatie si emotii puternice. La polul opus, degetele care au o forma mai patratoasa inspre varf trateaza o fire mai pragmatica si mai rationala.
Totodata, un deget indoit de la picior poate denota o puternica constientizare a propriilor ganduri, dar si teama de esec si tendinta de a da inapoi in fata responsabilitatilor. In cazul in care unul din degete este inclinat catre degetul mare – acest fapt tradeaza tendinta cuiva de a se agata de trecut. Daca in schimb unul din degete este inclinat catre degetul mic – acest lucru tradeaza o persoana care traieste in si pentru viitor. Degetele incovoiate denota ele un caracter servil, dar si tendinta de a face pe plac celorlalti si de a se preface, ascunzandu-si adevaratele ganduri. Conform expertului Jane Sheehan, ai o natura sentimentala si nostalgica daca cel de-al doilea deget de la piciorul stang este inclinat catre degetul mare.
In medicina traditionala chinezeasca, despre cei care pasesc apasat, calcand mai mult in interior, se spune ca sunt persoane introvertite, avand tendinta de a se retrage in ei insisi. Iubesc stabilitatea si se tem de riscuri si de schimbari.
Picioarele (labele) carnoase si netede sunt considerate a fi drept semn de prosperitate si bogatie. Fie ca faci parte dintr-o familie sus-pusa, fie vei deveni bogat pe parcursul vietii.
Un picior mare, lung (avand un numar mare al piciorului) indica un caracter de “supravietuitor”. Ai capacitatea de a face fata problemelor si obstacolelor cu care te lovesti in viata, dar si de a gestiona oamenii dificili. Esti hotarat si sigur pe tine si nu te dat batut cu una cu doua. Ai calitati de lider si reusesti sa te impui intr-un fel sau altul.
In cazul in care cel de-al doilea deget de la picior este mai mare decat degetul mare, conform interpretarilor chinezesti, esti o persoana joviala si prietenoasa. Ai un suflet bun si esti vazut cu ochi buni de ceilalti fiindca esti o persoana saritoare.
Podomantia, arta persana a citirii talpei piciorului
Iata ce semnificatii energetice poarta degetele de la picior in functie de marimea si forma degetelor de la picior:
– un deget gros, lat indica in general o energie puternica
-un deget scurt indica o energie care este tinuta in frau si este exprimata cu greu.
-un deget rotund semnaleaza sensibilitatea si diplomatie.
-un deget ascutit arata o energie care este descatusata brusc, iar apoi este tinuta iar sub control
-un deget ortogonal indica o energie care este exprimata asa cum ar fi normal
-un deget care are forma de spatula tradeaza o abundenta de energie, exprimata intr-un mod puternic
Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca, in traditia iraniana, fiecare deget al piciorului este asociat cu o anumita zona din corp si cu o chakra fizica. Prin urmare:
-degetului mare ii corespunde chakra gatului
-celui de-al doilea deget de la picior ii corespunde chakra inimii
-degetului mijlociu ii corespunde chakra plexului solar
-celui de-al patrulea deget ii corespunde chakra abdomenului inferior
-celui de-a cincilea deget ii corespunde chakra vintrelor.
n acelasi timp, fiecarui deget de la picior ii este asociat un anumit inteles si o anumita semnificatie. Merita retinut faptul ca semnificatiile degetelor de la piciorul stang difera de cele de la piciorul drept.
Este important si sa tineti cont de faptul ca, atunci cand un anumit deget este in mod evident mai scurt decat celelalt inseamna ca intampinati dificultati in a va exprima trasatura respectiva
Iata care sunt semnificatiile degetelor de la piciorul drept:
– degetul mare – reprezinta starea de multumire si bucurie
– al doilea deget – reprezinta aspiratiile, nazuintele
-degetul mijlociu – reprezinta capacitatea de a lupta
-al patrulea deget – reprezinta relatia cu cei din jur
-degetul mic – reprezinta teama
Iata care sunt si semnificatiile degetelor de la piciorul stang:
– degetul mare – reprezinta tristetea, durerea
– al doilea deget – reprezinta sentimentele, emotiile
-degetul mijlociu – reprezinta agerimea, inventivitatea, creativitatea
-al patrulea deget – reprezinta afectiunea, dragostea
-degetul mic – reprezinta increderea
Primul si cel de-al doilea deget sunt insa cele mai importante atunci cand vine vorba de citirea personalitatii si a viitorului, iar forma si marimea lor sunt indicii pretioase ale caracteristicilor unei persoane. Astfel:
Degetul mare lung = spirit de afaceri, abilitatea de a se imbogati
Degetul mare rotund = agerime a mintii, inteligenta
Degetul mare mic = preocupare exagerata pentru propriile interese, dezinteres pentru ceilalti
Degetul mare de marime medie = spirit generos, caracter pe care te poti baza
Totodata, daca ai tot timpul probleme cu degetul mare de la picior si prezinti dureri la nivelul lui – acest lucru poate reflecta anumite dureri din trecut care iti afecteaza si astazi prezentul intr-un mod negative.
Daca degetul mare este oarecum distantat de celelalte degete de la picioare – poate fi un indiciu al unei personalitati mai circumspecte, care isi dezvaluie cu greu celor din jur sentimentele si emotiile.
Cel de-al doilea deget de la picior
Daca in schimb cel de-al doilea deget este gros si voluminos – iata un semn ca vei dobandi abundenta materiala dupa perioada de tinerete.
Daca cel de-al doilea deget este mai scurt decat degetul mare – acest lucru denota castiguri mediiDaca cel de-al doilea deget este mai lung decat celelalte degete, chiar si decat cel mare – arata o personalitate vizionara, care le insufla celorlalti incredere in fortele proprii. Tii insa la propriile opinii si iti place sa domini si sa ai ultimul cuvant in anumite chestiuni. Conform expertului Jane Sheehan, daca cel de-al doilea deget este cel mai lung atunci inseamna ca ai calitati de lider, dar si tendinta de a conduce. “Faraonii Egiptului antic si dinastiile roiala hawaiene aveau cu totii cel de-al doilea deget lung”, spune specialistul reflexolog pentru www.telegraph.co.uk.
“Al doilea deget arata ce vrei in viata. Dc primesti ceea ce iti doresti, degetul tau va atinge podeaua. Daca nu sau exista o distantare mai mare intre el si al treilea deget… atunci inseamna ca incerci sa te separi de emotiile tale”, adauga aceasta.
Podomantia romaneasca are si ea anumite conotatii. Spre exemplu, daca o persoana are cel de-al doilea deget mai mare decat degetul mare se crede ca persoana respectiva va ramane vaduva sau va parasi aceasta lumea inainte persoanei pe care o iubeste/sotului/ partenerului de viata.
Mai mult, conform site-ului Selena Powers, inaltimea arcului piciorului tradeaza si ea personalitatea. Prin urmare, cei care au o talpa a piciorului mult arcuita sunt persoane intelectuale si idealiste, invatand sa fie independente si autosuficiente de la o varsta timpurie. O talpa a piciorului putin arcuita sau aproape deloc indica o persoana practica, realista, careia ii place sa stie ca se poate baza in multi situatii pe ceilalti.
https://www.youtube.com/watch?v=zZ0_x-6TK98
MAria Tudor, A.M.PRESS