• Home
  • Fapt divers
  • Actrița Gina Lollobrigida, numită „cea mai frumoasă femeie din lume”, a murit la 95 de ani

Actrița Gina Lollobrigida, numită „cea mai frumoasă femeie din lume”, a murit la 95 de ani

gina l

Actriţa de origine italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, anunţă, luni (16 ianuarie), agenţia Ansa, citată de News.ro. În toamna anului trecut, diva cinematografiei italiene a fost operată după ce a suferit un accident în casă și și-a rupt femurul.
Marea actriță a filmului italian, Gina Lollobrigida, era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927. Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă. A fost numită cea mai frumoasă femeie din lume și pe bună dreptate, căci era fascinantă. ”Am avut mulți iubiți și încă trăiesc povești de dragoste. Sunt foarte răsfățată. Toată viața mea am avut prea mulți admiratori”, spunea ea în urmă cu 18 ani, potrivit libertateapentrufemei.ro.

În ultimii ani, Gina Lollobrigida se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1957, din mariajul cu medicul sloven Milko Škofič. Ce trei s-au mutat din Italia în Toronto, Canada, dar în 1971 Gina și Milko au divorțat.

Alături de Sophia Loren și Claudia Cardinale, este considerată una dintre legendele filmului italian. A jucat cu actori de marcă precum Anthony Quinn, Humphrey Bogart sau Marcello Mastroianni, iar după ce și-a încheiat cariera în această industrie, s-a reorientat către fotografie și sculptură.

Parteneri