• Home
  • Fapt divers
  • Aer fierbinte din nordul Africii asupra României. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade la umbră

Aer fierbinte din nordul Africii asupra României. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade la umbră

canicula 1 1

O masă de aer fierbinte din nordul Africii a ajuns pe teritoriul țării noastre și aduce temperaturi de 41 de grade, la umbră. Cel mai rău va fi în sudul și vestul țării. Acolo, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă.

Întreaga ţară este, vineri, sub cod galben de caniculă.

În Crişana şi Banat, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei este cod portocaliu. ”Vineri (04 august), valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade”, anunţă ANM, potrivit digi24.ro.

Meteorolgii au emis cod portocaliu pentru mai multe zone.

”Canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade”, precizează meteorologii. Potrivit acestora, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Parteneri