Alege chipul care te sperie cel mai tare și vei afla ce probleme psihice ai

 

În anul 1939, psihanalistul maghiar Leopold Szondi a publicat un test incendiar, destinat identificării dereglărilor psihice și devierilor comportamentale. In acest scop, Szondi a ales 48 de fotografii ale unor bolnavi psihic, grupându-le pe șase cartoane. Fiecare astfel de carton conține portretele unor oameni care suferă de o anumită boală psihică.
Dacă alegerea pacientului se menține pe cel puțin patru din aceste cartoane, corectitudinea diagnosticului este foarte mare. Site-ul ofigenno.com a publicat recent o versiune prescurtată a testului lui Szondi, care nu face decât să vă creioneze propriul portret emoțional, scoțând la iveală caracteristici ascunse ale caracterului vostru.
Privește fotografia de mai sus și alege acea fizionomie, care te sperie cel mai mult, sau care îți provoacă silă.
1.Sadicul. Daca te sperie portretul acestui profesor, înseamnă că, în copilărie, obișnuiai să îți reprimi pornirile autoritare. Lumea din jur te știe ca pe o persoană pașnică și blândă, gata oricând să sară în ajutorul celorlalți. În același timp însă, șefilor tăi le este destul de dificil să lucreze cu tine. Dacă nu vrei să faci un anumit lucru, vei face tot posibilul să creezi piedici în îndeplinirea sarcinii respective. Când dai de greu, obișnuiești să adopți o poziție pasivă, care, în final, îi aduce la exasperare pe adversarii tăi.

2.Epilepticul. Persoanelor cu o astfel de dereglare psihică le sunt caracteristice impulsivitatea și irascibilitatea. În cazul tău, pot apărea pousse-uri necontrolate de furie sau agresivitate, însă tu vei încerca mereu să rămâi stăpână pe tine și să-ți controlezi emoțiile. În familie ești o persoană foarte blândă și prietenoasă, iar cei din jur te consideră o persoană responsabilă. Stabilești cu ușurință contacte cu lumea înconjurătoare și ești constantă în sentimente.

Distribuie prietenilor

3.Catatonicul. Această dereglare psihică se caracterizează printr-o stimulare exagerată a imaginației, ceea ce face ca subiectul să devină extrem de agitat. Ești nevoită să-ți înfrânezi hiperactivitatea psihică, altminteri riști să pierzi contactul cu realitatea. Ești o fire conservatoare, de aceea te porți foarte rezervat, ba ești chiar suspicioasă față de nou, față de inovații. Din punct de vedere al caracterului tău, ești foarte neîncrezătoare, iar teama ta cea mai mare este ca nu cumva să-ți pierzi autocontrolul. Ești destul de supărăcioasă și retrasă, iar în viață cauți să nu te abați deloc de la principii.

4.Schizofrenicul. Dacă privind această fizionomie feroce, simți că te trec fiorii, înseamnă că în copilărie îți reprimai indiferența față de cei din jur. In general, personalitatea schizofrenicului se caracterizează printr-o apatie puternică, prin manifestarea unor emoții deplasate, prin mutilarea gândurilor. In același timp însă, cei din jur te percep ca fiind o persoană plină de viață, părere care poate fi înșelătoare. Relațiile tale cu cei din jur pot fi superficiale iar în adâncul sufletului simți că te-ai fi putut descurca foarte bine și fară ei și că, în general, cei mai mulți dintre ei îți sunt total inutili.

5.Istericul. Principalele caracteristici ale istericului sunt : instabilitate emoțională, un narcisism puternic și superficialitatea. Dacă femeia din imagine te înspăimântă, asta înseamnă că înăuntrul tău se ascunde dorința de a atrage atenția asupra ta și de a-ți demonstra cât de valoroasă ești. În exterior pari a fi o persoană liniștită și modestă, cu o bogată lume interioară, însă în realitate, sub această mască de mielușică se ascunde o personalitate puternică, care vrea cu orice preț să atraga atenția asupra sa. Aspectul fizic are o mare importanță pentru tine. Te străduiești mereu să arăți ca scoasă din cutie, îți asortezi mereu ținutele cu accesorii deosebite. Ești înclinată către profesiile neobișnuite sau către hobby-uri inedite.

6.Depresivul. Simptomele de bază ale depresiei sunt complexul lipsei de valoare și sentimentul de vină. Iar dacă te sperie chipul pacientului din fotografia cu nr.6, înseamnă că ai problemele enumerate de noi, chiar dacă încerci să le maschezi. Cei din jur te vad ca fiind o persoană fără griji, extrem de mobilă. Ești mereu pozitivă, optimistă și pari a fi foarte încrezătoare în forțele proprii. Există momente în care te cuprinde tristețea și atunci te închizi în tine și devii suspicioasă. Din cauza încercarilor de a masca cât mai bine depresia, te străduiești să fii un bun psiholog pentru cei din jur, dedicându-te rezolvării problemelor lor.

7. Maniacul. Superexcitabilitatea, extroversiunea , tendința de a risipi banii și supraevaluarea propriilor capacități – iată trăsăturile de bază ale maniacului. La astfel de persoane există riscul ca starea de încântare să se transforme în exaltare. În ochii celor din jur apari ca un exemplu de înțelepciune și bună credință. Lumea te știe ca pe o persoană cu o voință de fier. Ești o fire practică și analitică, ai mereu grijă de comportamentul tău. Însă dacă o iei razna, vai de cei din jur!

8.Personalitatea bipolară. În astfel de persoane coexistă două sau mai multe personalități, fiecare din ele cu propria sa modalitate de a vedea lumea. Dacă imaginea acestui bărbat palid te-a băgat în sperieți, asta poate însemna că ai probleme cu autodeterminarea. În viața de zi cu zi, aceste persoane încearcă din răsputeri să-și sublinieze heterosexualitatea. Bărbații cu personalitate bipolară se străduiesc să pară macho, iar femeile – ultra-seducătoare.

Sursa – femeide10.ro