Alege o culoare și vezi ce spune despre tine

 

Universitatea din Virginia a efectuat un studiu despre culori și personalitate. Subiecții au fost instruiți să facă, pentru început, o piramidă cât se poate de frumoasă iar apoi să aranjeze culorile, astfel încât să realizeze cea mai urâtă piramidă. Acest test este foarte obiectiv întrucât participanții nu își pot falsifica preferințele pentru culori.
Albastru
Albastru este culoarea apei așa că suntem atrași în mod natural de această culoare, prin nevoia noastră de apă pentru a supraviețui. Persoanele care sunt atrase de această culoare sunt calme, profunde, plăcute, companie agreabilă.
Verde
Verde este culoare dominta a mâncării pe care o consumăm, așadar este culoarea vieții. Cei care preferă verdele sunt liniștiți, calmi, iubitori de pace și tineri în gândire. Plăcută și provocatoare, este a doua culoare după albastru în topul preferințelor. Studiile au demonstrat că femeile preferă nuanțele mai deschise decât bărbații.
Roșu
Roșu este cea mai îndrazneață culoare iar dacă aceasta este preferata voastră atunci sunteți cu siguranță o persoană senzuală. Roșu este cel mai adesea asociată cu sexul, poate și pentru faptul că pielea noastră se înroșește în urma efortului fizic. Cei care iubesc roșul sunt persoane puternice și provocatoare.
Negru
Copiii știu că dacă amestecă toate culorile obțin negru. Așadar, persoanele care iubesc negrul, iubesc de fapt toate culorile. Cei care preferă negrul sunt personalități puternice, sfidătoare, antagonice, impunătoare, adesea anxioase.
Portocaliu
Portocaliul este mai rar ales ca și culoare preferată, așadar cei care optează pentru această culoare au o personalitate distinctă. Este o culoare energică, așadar fanii portocaliului sunt persoane active, vorbărețe, socialbile, pozitive, captivante și stimulante.
Mov
Persoanele care preferă movul sunt demne atât în atitudine cât și în fapte, dar au și înclinații spre melancolie și tristețe. Anxietatea și emoțiile interiorizate sunt de asemenea asociate cu mov.
Roz
Persoanele calde, precaute dar energice, tinere în comportament și active din punct de vedere fizic sunt atrase de culoarea roz.
Galben
Galbenul este culoarea cea mai vibrantă din paleta de culori iar dacă este preferata voastră înseamnă că nu sunteți timidă deloc. Sunteți bine dispuse, sociabile, prietenoase, joviale, active.

Citește continuarea pe femeide10.ro