• Home
  • Fapt divers
  • Alimente pe care e bine să le ai pe masa de Revelion. Aduc noroc şi bunăstare

Alimente pe care e bine să le ai pe masa de Revelion. Aduc noroc şi bunăstare

masa revelion 1

Fiecare avem superstitiile noastre de Revelion, dar stiati ca anumite alimente sanatoase va pot purta noroc in noul an?

Iata o lista cu alimente sanatoase, dar si norocoase pentru rascrucea dintre ani.

Legume verzi, pe lista alimentelor sanatoase si norocoase
Se spune ca legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru ca seamana cu banii. Sunt si pline de vitamine si minerale deci nu ai de ce sa le eviti.

Fasolea si lintea, alimente sanatoase si bănoase
Precum salata sau alte verdeturi si fasolea semnifica bani, si anume monedele. In Italia, oamenii mananca linte de Revelion, pentru ca lintea este simbolul abundentei. Iar bobul de linte seamana cu vechile monede romane. Indiferent daca alegi lintea, mazarea sau fasolea uscata va fi bine pentru sanatatea ta, si te vei reface mai usor dupa nenumaratele pahare de sampanie.

Nu uita de peste, alimentul norocos
Pestele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamana cu banii si pestii se gasesc in bancuri ceea ce simbolizeaza de asemenea ideea de abundenta. Lasand la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutritionale. Pestele gras (somonul si tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esentiale Omega 3. Pestele mai slab este o sursa indicata de fibre.

Mexicanii considera strugurii alimente sanatoase si norocoase
De Revelion trebuie sa consumati cat mai multe fructe. Mexicanii mananca cate un bob de strugure pentru fiecare luna a anului urmator. Daca este amar sau stricat, veti sti sa aveti grija in luna respectiva a anului. De asemenea, nenumaratele seminte ale rodiei semnifica prosperitatea. Iar smochinele simbolizeaza fertilitatea. Consumati un fruct daca aveti pofta de o gustare sanatoasa.

Continuarea aici

Parteneri