Ana Luciana Avramescu: Aşteptări, versus realitate, pentru anul 2019

Ce să zic…Anul 2019 va începe pentru mine ca şi ceilalţi ani. Şcoală, teme, mate, probleme. O să vă dau un şir de aşteptări şi de realităţi gândite de mine cu toate că nu văd în viitor, iar unele vi se vor părea aiurea: Aşteptări: O să iau 10 la teza la română. Realitate: O să iau 9 la teza la română. Aşteptări: O să merg la munte şi o să am cea mai tare vacanţă. Realitate: Nu o să merg la munte şi o să mă plictisesc acasă. Aşteptări: O să mănânc pizza. Realitate: O să mănânc supă de legume fără sare.

Da, asta mă gândesc că va fi realitatea. O să mă uit pe geam muşcând dintr-o ceapă cu pâine (glumesc, tata îmi dă ceva sănătos, deci voi mânca brânză cu ceapă, roşii, slană şi pâine). Pentru revelion, logic, mă pregătesc de colind. Viflaime, Viflaime, ai zbârcit-o rău cu mine! O să cânt, zic iar logic, Viflaime şi încă un colind. De parcă aş sti pe care. Ştiu câteva şi mâine le repet cu două fete. Vom merge în costume populare şi al meu a rămas mic. Să văd cum o scot la cap.

Faptul că am vorbit ironic – fiindcă sunt ironii cele de mai sus – nu înseamnă că nu-mi place sărbătoarea în sine, dar păcat că în 2019 unul care se cheamă cu D va rămâne la putere şi la magazin toţi bărbaţii vor continua să spună: Să-l ia mama *****de ******** handicapat. ,,Ne distruge viitorul!” Cam aşa se aude şi după un meci de fotbal, dar acolo este alt subiect, iar cel înjurat este antrenorul căruia i se cere demisia. La noi nu demisionează nimeni, niciodată.

Distribuie prietenilor

Să aveţi sănătate, oameni buni în 2019, că măcar atât vă poate da anul. Sunt entuziasmată doar pentru că nu mai trebuie să scriu aceeaşi dată în caiet la şcoală. Se mai schimbă mişcarea mâinii! Anual se schimbă anul, dacă înţelegeţi ce vreau să zic. Am 11 şi voi păşi glorioasă în 12, ceea ce îmi va modifica mimica şi orgoliul.
Sărbători cu bine alături de familie! An cu bucurii!!
(Clasa a V-a B, Şcoala Sângeru)