• Home
  • De la prieteni
  • Ana Luciana Avramescu: Cum să compari două cărţi sau cum să încurci citatul

Ana Luciana Avramescu: Cum să compari două cărţi sau cum să încurci citatul

luciana avramescu 5

Ce pot spune? ,,Bună seara doamnelor şi domnilor, bine aţi venit la Observator’’ sau ,,Bună seara băieţi şi fete, bătrâni şi bătrâne,adulţi şi adulte, doamnă Dăncilă, bine aţi venit la cum să compari o carte în glumă cu o carte în tragic’’, şi lumea , din cei 1000, se împuţinează cu 280 că s-a plictisit în momentul în care a auzit, ea, lumea, ce citea pe prompter prezentatoarea.
PROMPTER: Bună seara stimaţi telespectatori şi spectatori, bine aţi venit la cum să compari o carte care există cu una care nu a fost scrisă.
Lumea, bineînţeles , aplaudă. Cu ce credeţi? Nu vorbeam de palme, ci de roşii. Ha, ha, stai că mor de râs – serios, chiar stăteam pe wc şi bate cineva la uşă şi strigă: HAI LA MASĂ. SPĂLAREA PE MÂINI! Vă daţi seama ce foame îmi era atunci, mai aveam puţin şi făceam greva foamei…

Şi începe prezentatoarea, ţinându-se cu mâna de părul sumar coafat, că parcă şi madamei Kovesi, care se piaptănă mereu stas, îi stătea mai bine : Văleu,nu plecaţi, eu îs de la Moldova şi dacă nu îmi dau ăştia salariu că am avut public mare, nu mai am cu ce să tratez vaca de mamită şi cu ce să cumpăr tarabă să-i vând horincă bietului Busu ca să-şi mai revină din boală atât el, cât şi buzunarul meu!
Da, totul este bine, când se termină prost. Sala s-a înjumătăţit, lumea pleacă, tot pleacă, chiar dacă spectacolul este în derulare.

Staţi, mi-am adus aminte de ceva, neehhh, nu mai zic că vede primarul, pe care nu-l ştiţi, şi după aia se îndură să dea jos afişul ăla după care morr de drag. Dacă nu ar fi el nu ar mai face vaca lapte la spate.

Afiş: România are nevoie de mai mult – PSD. Aşa scrie peste toate uliţele şi nu înţeleg de ce mai e nevoie de ceva ce are din belşug.
Cam aşa interpretez eu un eşec atât politic, cât şi omenesc.

Am spus şi nume de politicieni deoarece în ziua de azi, dacă mergeţi în clasa mea (eu sunt în a V- a), nimeni nu se simte bine când intră în clasă dacă nu strigă de trei ori: PSD, CIUMA ROŞIE!!! Eu nu strig,  nicio fată nu strigă, dar băieţii se salută astfel, ceea ce înseamnă că anumite strigături au intrat în folclor şi în viaţa copiilor, ceea ce pare ciudat. La revedere!!!!!!!

Elevă în clasa a V-a B, Scoala Sângeru

Parteneri