Ana Luciana Avramescu: La Curtea de Argeș, fântâna din legendă nu mai este

 

Acum 40 de zile, culoarea neagră s-a lăsat pe Casa Regală care a intrat în doliu . Regele Mihai s-a dus la cele veșnice. A lăsat o țară părăsită de puteri… Dom’Stat n-are bani pentru ROMÂNIA, decât pentru ce e important, adică țop, țop, la petrecere, țop, țop, la berică, e.t.c. De fapt Dom’ Stat l-a alungat pe Rege și i-a luat tronul, dar mulți români îl credeau încă pe tron sau sperau să mai vină. De aceea am scris că Regele s-a despărțit ”definitiv” de un tron care nu mai era decât în cărți. Bunicii și străbunicii mei au luptat sub comanda regilor și au biruit. Acum se face la Curtea de Argeș, unde eu am fost anul trecut cu școala, o slujbă pentru Rege. Atunci când am fost acolo am văzut multe morminte ale Regilor și Reginelor. Am și o poză lângă mormântul Reginei Ana. Ne-a fost povestită și legenda Meșterului Manole pe care eu o știam. Am văzut peretele unde se zice că soția meșterului a fost zidită… Într-adevăr, s-au auzit acolo gemete. Sau poate mi s-a părut. O chema Ana și era și ea o Regină. Regina Meșterului Manole.

Am cumpărat și suveniruri, am făcut poze cu colegii, am învățat câte ceva nou. Am întrebat o femeie de acolo care este fântâna  unde a căzut Meșterul Monole, dar n-a știut să-mi răspundă. Își amintea că a fost o fântână veche, dar a fost renovată. De ce să renoveze fântâna din legendă? Aș fi vrut să fie cea pe care mi-o imaginam.
La Sângeru bat clopotele. Nu știu dacă sunt pentru Rege sau pentru ziua de mâine. Pentru duminică bat clopotele ceva mai târziu, spre seară. Adio, Majestate…
Ana Luciana Avramescu, clasa a IV-a, Sîngeru
13 ianuarie 2018