Andreea Bălan a avut noroc! Peste 90 la sută din paciente mor dacă ajung în această situație

Andreea Bălan a născut cea de-a doua fetiță prin cezariană, iar în timpul intervenției a făcut un stop cardio-respirator, eveniment medical considerat inexplicabil şi care se petrece extrem de rar. Statistica arată din 100 de cazuri similare, 90 mor. Medicul Doru Herghelegiu a explicat ce s-a întâmplat.

„Familia nu dorește să divulgăm prea multe în presă despre particularitățile acestui caz. Această complicație este mai frecventă la nașterile pe cale naturală față de cele prin cezariană. Complicaţia este extrem de rară, una la 80.000 de cazuri, dar mortalitatea este mare. Peste 90% din paciente mor dacă ajung în această situație. Ea se află între cele 10% din femeile care au supravieţuit. Este un accident dramatic, imprevizibil. La șocul cardiac s-a adăugat o problemă de respiraţie și de coagulare, care pune în pericol supravieţuirea. Abia astăzi, în cursul zilei, am putut regla problema de coagulare. Din momentul în care s-a instalat șocul cardiac s-a trecut de la anestezia combinată la cea generală. În jur de un minut a durat resuscitarea. Știam ce va urma. Problemele de coagulare sunt greu de controlat”, a declarat dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, care a făcut parte din echipa medicală, potrivit click.ro.

Câmtăreaţa Andreea Bălan este cunoscută ca o artistă cu temperament dynamic a debutat spectaculos la o vârstă adolescent, cântă şi dansează concomitent. Toate acestea, conform medicilor, ar trebui temperate în viitor, iar artista se va prezenta pe scenă altcum decât o ştiu admiratorii ei.