Angela Silion: România ne vrea acasă

Eram în trenul care mă ducea în Capitală sa pot pleca apoi la Viena. Surpriza a fost că inainte de București trenul s-a oprit și după ceva timp cineva ne-a anunțat ca s-au furat sinele de cale ferata pe care luai ceva bani de la REMAT. După o mie de draci pe care mi I-am făcut am renunțat la călătorie și am rămas în România mea dragă.

Altădată, aveam de semnat un contract și trebuia sa ajung la o anumita ora în capitală. Același tren s-a oprit cu mult inante , undeva în câmp și nici vorba sa se grăbească. Am avut impresia ca vrea sa spele locomotiva ca nu intri oricum în capitală. Nu a fost așa. Contractul l-am pierdut iar locomotiva a intrat în capitala, murdara ca o piranda ce vrea milă și bani nemunciti în loc sa intre ca o mireasa frumoasa și fericită.

Totul se face cu întârziere. Trenurile de marfa sunt special aranjate ca cei care au de gând sa fure din vagoane sa le fie munca mai ușoară. Cei din CFR au auzit ei ca dacă dormi cu fereastra deschisa trăiești mai mult, așa ca s-au orientat ca pe ruta Suceava -București sa nu dea căldură căci dacă ajungi gata înghețat nu mai mergi în viața ta cu trenul. Când se observa lume puțină în gara de nord , mai marii gării au hotărât sa plece spre Craiova un tren cu doua vagoane chiar dacă bilete aveau date fără locuri pentru cel puțin trei vagoane.Au încercat sa-i înghesuie pe toți dar nu au reușit. Bieții olteni , cu pretenții ca nea Marin, nu s-au lăsat. Si-au așezat traista cu praz pe calea ferata în fata trenului și le-au dat de gândit celor mari.Uite așa, după 100 de minute de gândire au mai pus un vagon sa duca oltenii acasă.

Distribuie prietenilor

E frumos în România noastră dragă. Eu am vrut sa cer despăgubiri pentru aceste întârzieri de care am beneficiat și mi s-a răspuns cu adresa semnată și parafata ca aceste despăgubiri pentru prețul biletului se dau numai pentru călătoria cu trenul în străinătate.

De atunci m-am învățat minte.Imi fac bagajul de Paști, mă urc în tren și de Crăciun ajung în Capitală. Fiți pregătiți ca ajung.In tren pregătesc și cozonacii iar vecinii de vagon au pus țuică la fiert.Sa avem Crăciun fericit și mai ales cu liniște. Gândirea pozitiva lungește viața, spun specialiștii.