AM Press Logo
Muzeul Pietrei

ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE PUI – CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ

Ardei umpluți cu carne de pui – o variantă mult mai ușoară a celor clasici, umpluți cu carne tocată de porc. O rețetă ușor de încercat și mult mai accesibilă din punct de vedere financiar, ideală în perioada verii în care ardeii se găsesc în orice piață și supermarket.

INGREDIENTE
• 15-16 ardei medii
• 100 g orez (cu bobul lung, de preferat)
• 500 g carne de pui tocată
• 2 cepe
• 1 ou
• mărar, piper, sare, cimbru – după gust

Pentru sos
• 50 ml ulei
• 3 cepe medii
• 400 g piure de roșii (o conservă)
• busuioc proaspăt

MOD DE PREPARARE
Spală şi curăţă ardeii de seminţe și fă-le un căpăcel în zona codiței. Între timp, alege și spală orezul și toacă ceapa mărunt.
Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne.
După asta, vei umple ardeii cu compoziția obținută și îi vei aranja într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Acoperă ardeii umpluți cu carne de pui, cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, pregătește sosul
Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.

Condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.

Sursa – retete.unica.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!