AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Aşa faci cea mai bună zacuscă. Greşeala pe care multe gospodine o fac fără să îşi dea seama

Zacusca de vinete este excelentă, presupune puţină muncă, deși, la prima vedere, procesul pare destul de complicat.  Zacusca de vinete poate fi făcută şi pe parcursul mai multor zile, în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie.
Ca să fie mai gustoase, cu miros uşor de fum, le faceti pe tablă sau grătar – dar merg bine şi făcute în cuptor. Singura diferenţă este că vor fi mai închise la culoare, dar amestecate în zacuscă nu se vede. Să nu uitaţi să înţepaţi vinetele înainte de a le băga la cuptor. Riscaţi să aveţi foarte mult de curăţat după.

Ingrediente:

– Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg

– Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg

proporţia de ardei/gogoşari poate să fie variabilă – de preferat, la fel să-i faceţi pe tablă sau grătar

– Ceapă albă – 2 kg,

– Bulion de roşii – 3 l,

– Ulei de floarea soarelui – 500 ml,

– Sare – 3 linguri sau după gust.

Continuarea Aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!