AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Aşa faci cele mai delicioase chiftele de dovlecei. Reţeta ştiută de puţini bucătari

În această perioadă, dovleceii sunt pe toate tarabele din piețe. Profită de ei deoarece au uriașe beneficii pentru sănătate. Îți recomandăm o rețetă pe care dacă nu ai încercat-o până acum, e timpul să o faci!

Ingrediente:
– 3 linguri făină
– 2 dovlecei mici
– 1 ou
– mărar
– 2 căţei usturoi
– cimbru
-piper
– sare
– ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Dovleceii i-am curăţat de coajă, i-am ras prin răzătoarea cu ochiuri mari, apoi am presărat puţină sare şi am lăsat puţin să-şi lase zeamă. După aproximativ 20 minute, am strâns în palme răzătură de dovleac şi am eliminat toată zeamă. Am amestecat dovleacul cu oul bătut, pătrunjelul, piperul, căţeii de usturoi pisaţi, iar la final făină. A rezultat o compoziţie legată dar moale.
Într-o tigaie am pus ulei, iar cu ajutorul unei linguri (udate înainte) şi cu palmele umede, am format chifteluţele pe care le-am prăjit câteva minute pe ambele părţi. Le-am scos pe un şervet de hârtie pentru a-şi absorbi uleiul în exces.
Am servit chitelutele calde, alături de un sos făcut din usturoi, castravete ras şi iaurt slab.

Sursa – realitatea.net

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!