AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Așa faci corect piftia de porc. Adaugă și aceste ingrediente

 

Piftia de porc sau răcitura este nelipsită de pe masa de Crăciun. Încearcă această rețetă și vei fi mulțumită. Iată ce trebuie să faci!
Ingrediente:
2-3 picioare de porc
300 g carne macră de porc
2 morcovi
o rădăcină de țelină
o rădăcină păstârnac
2 căpățâni de usturoi
sare grunjoasă
Mod de preparare
1. Se curăță foarte bine, la flacăra aragazului, picioarele de porc care, împreună cu carnea macră se pun la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea într-un clocot, se aruncă apa și se pun din nou pe foc împreună cu legumele curățate și cu sare.
2. Se ia spuma ori de câte ori apare, iar când sunt fierte legumele se scot și se lasă cărnurile să fiarbă în continuare, până ce carnea se desprinde de pe oase.
3. Se scoate carnea, zeama se amestecă bine cu usturoiul pisat și se lasă așa până se curăță și se rupe în fâșii carnea.
4. Bucățile de carne obținute se repartizează în vase, iar peste acestea se toarnă zeama strecurată. Se lasă la rece până a doua zi.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Powered by
ns.fm
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!