PUFOASE, AROMATE, TAVALITE PRIN FULGI DE COCOS, S-AU TOPIT DIN FARFURIE

Pufoase, aromate, insiropate si tavalite prin fulgi de cocos, s-au topit din farfurie.

Ingrediente:
800 g faina
4 linguri zahar
200 ml lapte
200 g unt
2 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
3 lingurite cacao
ciocolata
gem mai tare/marmelada/rahat
50 g drojdie proaspata (1 cub drojdie budafok)
Sirop:
150 g zahar
150 ml apa
esenta de rom (optional)
MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:
Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca pana se lichefiaza, apoi se adauga laptele caldut. Se lasa cateva minute, pana cand incepe sa se umfle. Intr-un vas mai incapator de pune faina, zaharul, vanilia, ouale batute si se amesteca. Se adauga laptele cu drojdia, apoi untul topit. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se imparte in doua bucati egale. In o parte de aluat se pun 3 lingurite cacao, se framanta bine pana se inglobeaza toata pudra de cacao. In cealalta parte se adauga coaja rasa de la o lamaie si la fel, se framanta. Se acopera cu cate un prosop si se lasa la dospit 40 minute.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte fiecare bucata in cate 4 bile egale. Se intinde bila maro sub forma de cerc, la fel se procedeaza si cu cea alba, apoi cea alba se pune peste foaia maro si se imparte in triunghiuri. Se pune ciocolata, gem, marmelada sau orice va place apoi se ruleaza  si se coc in tava tapetata cu hartie de copt pana cand incep sa devina aurii. (Eu le-am umplut cu gem de corcoduse, pentru ca acesta mi-a iesit mai tare, cu finetti si cu patratele de ciocolata amaruie. Cele cu ciocolata amaruie au fost delicioase, cele cu finetti nu mi-au placut.) Nu trebuie lasate prea mult, pentru ca ele trebuie sa ramana pufoase. Cand sunt gata, se scot, se trec prin sirop apoi prin fulgi de cocos. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul pana cand zaharul se topeste, se adauga esenta de rom (optional) si se lasa sa se raceasca.
Sursa Rețete-Ușoare.eu