Așa prepari dulceaţa de gutui, păstrând savoarea celor mai aromate fructe ale toamnei

0 158

 

Gutuile se numără printre cele mai aromate și parfumate fructe ale toamnei. Dulceața de gutui este excepțională și la îndemnâna oricui să o prepare.

Ingrediente
– 1 kg de gutui spălate şi date prin răzătoare (aproximativ 5 gutui)
– 1 litru de apă
– 60 ml de suc de lămâie
– 1 lingură de coajă de lămâie
– 900 g de zahăr

Mod de preparare
Pregătiţi gutuile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în două. Daţi-le prin răzătoare până ajungeţi la cotor, inlclusiv coajă, scrie gustos.ro.
Puneţi apă într-o oală mare, largă şi cu fundul gros (6-8 litri) şi aduceţi-o la punctul de fierbere. Adăugaţi gutuile date prin răzătoare, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie. Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet până ce se înmoaie gutuile, aproximativ 10 minute.
Adăugaţi zahărul şi fierbeţi din nou. Amestecaţi pentru a dizolvă cristalele de zahăr. Scădeţi temperatura. Lăsaţi să fiarbă fără capac şi amestecaţi din când în când până ce dulceaţă capătă o culoare cărămizie şi se îngroaşă, însă 30-50 de minute.
Turnaţi dulceaţă în borcane fierbinţi şi acoperiţi-le. Înainte de aplicarea capacelor, sterilizaţi-le prin punerea într-un bol şi acoperire cu apă clocotită. Ştergeţi gurile borcanelor astfel încât să fie uscate înainte de aplicarea capacelor.

Sursa – realitatea.net

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.