Așa prepari găluște cu prune, cel mai bun desert al toamnei

0 177

 

Ce poate fi mai bun la începutul toamnei decât un desert dulce-acrișor? Aroma prunelor coapte se îmbină perfect cu aluatul pufos, acoperit din belșug cu pesment, zahăr și scorțișoară.
Încearcă această rețetă simplă. Cu siguranță va fi pe placul tuturor.
Ingrediente
• 300 g cartofi
• sare
• 30 ml ulei
• 1 ou
• 100 g făină
• 12 prune mici
• 50 g unt
• 50 g pesmet
• zahăr pudră
• scorţişoară pisată
• zahăr vanilat
Mod de preparare
Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.
Cartofii fierţi se curăţă fierbinţi de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în 12 bucăţi. Se pune pe foc o oală cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.
Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.
Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.

Sursă: clickpentrufemei.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.