Astăzi, ziua de naștere a premierului Dacian Cioloş

Miercuri, la orele 10.00 a început ședința obișnuită de Guvern. Premierul Dacian Cioloș face probabil față urărilor uzuale venite de la echipa sa de tehnocrați fiindcă e ziua sa de naștere. El s-a născut pe 27 iulie 1969, la Zalău şi a copilărit în satul bunicilor săi, la Pericei în Sălaj. Într-un interviu acordat revistei Sinteza, în 2014, Dacian Cioloş declara că îi plăcea mult să trăiască acolo şi să lucreze cu bunicii săi la câmp.

„Pentru mine şcoala întrerupea vacanţele, nu vacanţele şcoala. Şi n-a existat vacanţă pe care să nu mi-o petrec la bunici, la câmp. Acolo mă simţeam eu împăcat”. Viața de inginer agronom a fost îmbogățită apoi de cea de înalt funcționar în organisme europene. Funcția de premier a venit oarecum surprizător pentru publicul din România, într-un moment în care Ponta claca iar președintele Iohannis căuta ”guvernul meu”.

Conform liberalului aproape centenar Mircea Ionescu Quintus, Dacian Cioloș este bine venit în fruntea PNL, dar sărbătoritul de astăzi nu a dat decât răspunsuri evazive până acum.
Giorgiana Radu, AMPress