SUA: Hillary Clinton obține învestitura democraților și merge cu pași hotărâți spre Casa Albă

Hillary Clinton, 68 de ani, a fost desemnată oficial marți seară la Philadelphia candidat al Partidului Democrat la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie, anunță AFP, citată de Agerpres.
Fosta Primă Doamnă intră în istoria politică a Statelor Unite, fiind prima femeie candidată la prezidențiale din partea unui mare partid.
Ea va accepta oficial nominalizarea joi seară la închiderea Convenției democrate, după care a doua zi va porni din nou în campanie împreună cu vicepreședintele său desemnat, senatorul Tim Kaine, pentru a obține victoria la 8 noiembrie în fața republicanului Donald Trump.
Într-o atmosferă mult mai consensuală decât în ajun, statul Dakota de Sud i-a adus simbolic voturile necesare în momentul-cheie al serii. Ultimele ieșiri publice ale adversarului său din alegeri, controversatul om de afaceri Trump, chiar dacă mai puțin stridente, par făcute spre a confirma că SUA nu poate risca să-și aleagă un asemenea președinte, iar Hillary Clinton merge sigur spre victorie, obținând Biroul Oval, cel în  care soțul său  marca momente politice de referință, dar scriind și o anecdotică de buduar greu de șters.

D. Dumitru, AMPress