Au înnebunit italienii. Se calcă pe picioare pe străzi

Italia renaște sau se scufundă de tot, fiindcă lipsa banilor a devenit dureroasă pentru mulți și mai ales pentru străinii, inclusiv sau mai ales români care lucrează în peninsulă.Dat iată-i pe străzi.

Veneția a fost din nou plină de oameni, după aproape două luni de carantină. Localnicii au fost turiști în propriul oraș. Deplasările între provinciile italiene sunt strict controlate, iar străinii încă nu au cum să ajungă în lagună. Vremea a fost perfectă, iar apa de pe canale a fost mai curată ca niciodată, după această perioadă de izolare. scrie DIGI 24.ro.

Deși au fost clipe de relaxare, eroii luptei cu pandemia nu au fost uitați. Sute de oameni care se aflau pe podul Rialto au aplaudat în semn de recunoștință pentru medicii și asistentele care au luptat în prima linie. A fost și un omagiu pentru toate persoanele răpuse de noul coronavirus.

Distribuie prietenilor

Pe de altă parte, italienii care au venit în Piața San Marco nu au fost doar localnici cărora le era dor de frumusețea orașului lor. În bună parte, erau proprietari de mici magazine din Veneția, care au organizat un flashmob în semn de protest, pentru a cere guvernului să le permită deschiderea afacerii mai devreme decât este planificat.

După primele măsuri de relaxare, italienii au redescoperit cum să fie turiști în propriile orașe. Au stat aproape două luni de carantină, iar oamenii au ieșit în număr mare din case, ca să ia aer, să se plimbe și să vadă ce s-a schimbat în jur, cât timp ei au stat în izolare. Cel puțin pentru viitorul apropiat, atracțiile turistice ale Italiei vor fi doar pentru localnici.

La Palermo, în Sicilia, în prima zi de după carantină, vremea a fost frumoasă, așa că mulți localnici au mers la plajă.

Italienii parcă au înnebunit, relatează pentru AMPress o româncă aflată de zece ani în Italia. Te calci pe picioare cu ei pe străzi, pare că nu mai e nimeni în casă. Doar nu te iau în brațe de bucurie. Și totuși doctorii spun că boala e încă în plină desfășurare.

Mădălina Stoica, AMPress