Avocatul lui Dragnea: O să propun să formulăm cerere de extindere a urmăririi penale pentru toate persoanele care l-au acuzat

Avocatul lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, a declarat, joi, după ce a studiat actele din dosarul Tel Drum, că îi va propune preşedintelui PSD formularea unei cereri de extindere a urmăririi penale pentru toate persoanele care l-au acuzat pe acesta.cerere de extindere a urmăririi penale pentru toate persoanele care l-au acuzat.
„Sunt foarte multe lucruri pe care le-am văzut, în contradicţie cu cele declarate public de anumite persoane ce au fost în acest loc şi v-au spus lucruri neadevărate. Pe baza a ceea ce am citit, o să îi propun domnului Dragnea să formulăm cererea de extindere a urmăririi penale pentru toate persoanele care îl acuză pe domnul Liviu Dragnea, dar la rândul lor au fost în situaţii care ar fi fost suficient de clare pentru a-i pune în egală măsură sub acuzare, din moment ce domnul Dragnea e pus sub acuzare. Vorbim despre complicitate la aceleaşi infracţiuni, pentru că nu poate fi acuzat domnul Dragnea de anumite fapte câtă vreme persoanele care erau de faţă la luarea numitor decizii pot să aibă aceeaşi răspundere”, a declarat avocata la DNA, potrivit Mediafax.
Întrebată dacă o astfel de solicitare însemnă că admite acuzaţiile care i se aduc liderului PSD, Vasii a spus: „Sub nicio formă. Eu zic doar că trebuie o interpretare coerentă pe acele fapte. Dacă respectivele persoane erau în îndeplinirea unor atribuţii legale de serviciu, înseamnă că şi domnul Dragnea era. Daca domnul Dragnea va împărtăşi această părere, plângerile penale pe care le vom depune sau cererea de extindere a urmăririi penale nu este un act secret, veţi avea acces. (..) În aceasta încercare de a face o interpretare corectă vom cere, poate, extinderea cercetărilor pentru a delimita foarte clar faptele fiecărei persoane despre care se vorbeşte în aceste proceduri judiciare.”