• Home
  • Fapt divers
  • Babele din martie se aleg sau îţi sunt sortite? Iată ce babă ţi se cuvine în funcţie de data naşterii

Babele din martie se aleg sau îţi sunt sortite? Iată ce babă ţi se cuvine în funcţie de data naşterii

babe martie 1

Babele de martie sunt asociate in folclorul romanesc cu legenda Babei Dochia. Potrivit traditiei, primele noua zile ale lui martie sunt considerate babe, iar alegerea uneia dintre ele iti poate oferi indicii pretioase ale viitorului care te asteapta in anul respectiv.

Cum se aleg babele de martie

Din mosi-stramosi se pastreaza acest obicei de a alege o baba in prima dimineata de primavara, adica 1 martie (din punct de vedere calendaristic). In timp ce se pune martisorul in piept, se alege si ziua care iti va arata cum iti va fi sufletul si norocul tot anul. Daca baba este buna, te va astepta un an rodnic. La polul opus, daca baba este rea, vei avea parte de suparari si boli pana in primavara urmatoare.

In functie de zona din care provin, unele femei isi aleg ziua respectiva dupa placul lor, in timp ce altele o stabilesc in functie de data in care s-au nascut. Afla, in continuare, cum se aleg babele dupa ziua nasterii!

Daca ziua de nastere are o cifra mai mare decat 9, atunci trebuie sa aduni cele doua cifre. De exemplu, daca esti nascuta pe 23 a oricarei luni, baba ta va fi pe 5 martie. Iar daca esti nascuta pe 29, atunci vei calcula asa: 9+2=11, apoi 1+1=2, adica baba ta este pe 2 martie.

Sursa – RTV.NET

Parteneri