Șerban Cionoff: BĂSESCU ŞI PARADOXUL F M I + COMISIA EUROPEANĂ

Se discută intens şi înfocat despre anunţul-bombă pe care l-a făcut la drum de seară Traian Băsescu şi anume că nu vrea să semneze Memorandumul pe care l-a încheiat Guvernul cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. Atenţie mărită:memorandumul încheiat de către Guvernul României şi nu de către un grup de persoane particulare strânse în jurul lui Victor Ponta!

Precizare absolut necesară de vreme ce, şi de această dată, Amiralul Dezastrului Naţional ne-a dovedit (dacă mai era nevoie?) că judecă nu cu obiectul dintre urechi ci exact cu cel cu care se lăfăie, pentru încă 50 şi de săptămâni, pe fotoliile şi pe canapelele Palatului din Dealul Cotrocenilor…

 Niu contează nici cât negru sub unghie  pseodo-argumente şi smiorcăit-farisericele justificări cu putred iz populist pe care a adus Destituitul Naţional întru suţinerea schiloadei şi otrăvitei sale decizii. Contează numai şi numai consecinţele dramatice pe care această decizie le va avea asupra majorităţii covârşitoare a poporului român. Popor român cu al cărui Interes Naţional Traian Băsescu şi banda lui de profitori nu au avut şi nici nu au nimic în comun.

Distribuie prietenilor

  Oameni cu carte, pricepuţi în ştiinţele dreptului şi ale economiei, întorc acum pe toate feţele implicaţiile şi consecinţele supra- aberantei hotărâri băsesciene. Şi nu sunt puţin cei care atrag foarte serios atenţia că, prin această acţiune samavolnică, Traian Băsescu pune România într-o situaţie defavorabilă- jignitoare şi defavorabilă!- atât în faţa FMI-ului cât şi în faţa instituţiilor-cheie ale comunităţii europene şi ale lumii internaţionale.

 În ceea ce mă priveşte , înclin să cred că,de fapt, Traian Băseacu a pus FMI-ul, în primul rând şi, alături de aceasta, Comisia Europeană într-o  situaţia paradoxală. Şi, prin aceasta, profund jignitoare.

 Una din două: -1)or, Traian Băsescu nu semnează Memorandumul pentru că a observat că FMI-ul a tras pe sfoară Guvernul României căruia i-a impus clauze înrobitoare – situţie în care FMI-ul(cu binecuvântarea Comisiei Europene) s-a comportat, faţă de România, ca un cămătar?; -2 ) or, Traian Băsescu nu semnează Memorandumul pentru că a observat că FMI-ul a fost tras pe sfoară de către Guvernul României, care l-a pus să semneze( sub nasul Comisiei Europene) un document cu clauze aiuritoare-situţia în care FMI-ul s-a comportat, în raport România, cu ca un fraier de prima mână?

 Aceştia sunt termenii paradoxului şi FMI-ul trebuie să îi cunoască şi să decidă soluţia: este cămătar sau fraier?

Pentru că, se ştie, în logică, în asemenea situaţii, se aplică principiul lui „tertium non datur”(„ a treia soluţie nu există”)! 

 

                                                              Şerban CIONOFF