• Home
  • Prima
  • Boala care omoară 11 000 de români anual. Omoară predilect bărbaţi şi le dă, medical, puţine şanse

Boala care omoară 11 000 de români anual. Omoară predilect bărbaţi şi le dă, medical, puţine şanse

cancer pulmonar 2

Boala mortală care a înspăimântat România: Peste 11.000 de cazuri într-un singur an / Incidenţă mai mare în rândul bărbaţilor: „Evoluează rapid, iar prognosticul este unul nefavorabil”

În anul 2018 au fost confirmate 11.340 de cazuri de cancer pulmonar în România, boala având o incidenţă mai mare în rândul bărbaţilor, potrivit Global Cancer Observatory (GLOBOCAN).

Cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică la nivel naţional, 10.277 pierzând lupta cu boala.

La nivel mondial, la fiecare 18 secunde o persoană moare din cauza cancerului pulmonar, fiind cea mai mortală boală oncologică, potrivit statisticilor.

Altfel spus, un oraş de mărimea Bucureştiului dispare anual, în lume, din cauza cancerului pulmonar, conform datelor unui comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

„Vrem să transmitem mesaje de speranţă pentru toţi pacienţii diagnosticaţi cu acest tip de cancer. În plus, tragem un semnal de alarmă în ceea priveşte diagnosticarea cancerului pulmonar la timp. Dintre toate formele de cancer care există, acesta face cele mai multe victime în ţara noastră. Evoluează rapid, iar prognosticul este unul nefavorabil tocmai din cauza depistării în stadii tardive. Cei mai mulţi pacienţi ajung la medic, din păcate, atunci când nu se mai poate face nimic”, a transmis Cezar Irimia potrivit Mediafax.

Parteneri