Boala nu-i ocolește nici pe miniștrii Sănătății. Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală autoimună gravă

Boala nu-i ocolește nici pe miniștrii Sănătății! Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a devenit fără voia ei pacient. Aceasta a anunţat luni seara că a fost diagnosticată în luna noiembrie a anului trecut cu o boală autoiumă gravă şi a ales să se trateze în ţară.

Într-un mesaj pe Facebook, în care mărturiseşte că i se demonstrează şi ei că ”viaţa este imprevizibilă”, Sorina Pintea explică cum a aflat că suferă de o afecţiune pentru care necesită tratament, cu cortizon şi cu imunoglobuline.

„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

Distribuie prietenilor

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris fostul ministru al Sănătăţii, pe paguna de socializare, potrivit click.ro.