AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Borș de pește, rețeta cu care nu vei da greș!

Borșul de pește e sățios și gustos. În perioadele de post, în care sunt dezlegări la pește, acest preparat se paote regăsi în meniul dumneavoastră!

Ingrediente (6 porții)
1 l borș
0.5 kg crap
50 g orez
2 ouă
1 ceapă
2 morcovi
1 țelină rădăcină
2 roșii
mărar verde
sare
piper

Preparare

Se curăță peștele de solzi și de intestine. Se taie felii de 5 cm grosime.

Se spală orezul.

Se curăță și se spală ceapa. Se toacă mărunt.

Morcovii se curăță, se spală și se taie rondele. Se decojesc roșiile. Se pune borșul la fiert.

Separat se fierbe și 1litru de apă. Când clocotește se adaugă orezul și toate legumele, mai puțin roșia.

După 15 minute se adaugă peștele și roșia și se lasă să fiarbă pe foc mic. După 10 minute, se mută legumele, orezul și peștele în oala cu borș. Se mai fierbe 20 minute și se asezonează totul cu sare, piper, zeamă de lămâie și se toarnă ouăle bătute.

În boluri se așază o bucată de pește, legume și 2 polonice de supă. Se presară mărar verde și leuștean. Se servește cu crutoane.

Sursa – kaufland.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!