• Home
  • Fapt divers
  • Brațele încrucișate. Semnificația importantă a acestui gest banal

Brațele încrucișate. Semnificația importantă a acestui gest banal

brate incrucisate 1

Brațele încrucișate peste piept este unul dintre cele mai comune gesturi pe care îl folosim instinctiv de mai multe ori pe zi. Oricât de banal ar fi acest gest, el are și câteva semnificații legate de personalitate noastră.

Brațele încrucișate, cu mâna stângă deasupra

Privește-ți mâinile când le ții încrucișate și vezi ce mână ții deasupra. Dacă este vorba de mâna stângă, înseamnă că ești o persoană mai emotivă și folosești acest gest mai degrabă în defensivă.

Îți încrucișezi brațele când cineva te deranjează, ca și cum ai vrea să pui o barieră între voi, să nu îl lași să se apropie de spațiul tău intim.

Îți încrucișezi brațele când te afli într-un grup unde simți că nu ești acceptată sau pe care nu îl accepți tu, fiind persoane foarte diferite de prietenii tăi.

De asemenea, mai poți să ții brațele încrucișate când primești o veste neplăcută și nu știi cum să reacționezi sau ce soluție ar fi utilă să te ajute.

Mâna dreaptă deasupra
În general, dreptacii pun brațul drept deasupra atunci când încrucișează mâinile, dar nu este o regulă bătută în cuie. Psihologii spun că persoanele care pun brațul drept în față, sunt mai ostile, mai hotărâte și mai sigure pe ele.

De cele mai multe ori, pentru aceste persoane gestul nu este unul defensiv, ci unul ofensiv, să îi respingă pe cei din jur sau să arate că sunt gata pentru o confruntare directă, dacă este nevoie.

Dacă pui brațul drept deasupra, acesta poate fi un indiciu că ai o personalitate mai deschisă, mai sociabilă, dar ești foarte atent cu oamenii din jur și îi alegi după criteriile tale. Nu te apropii de cei care nu sunt compatibili cu tine.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Parteneri