• Home
  • Fapt divers
  • ”Bună seara, iubito” și cum a scăpat, fără salvare, mireasa Lia Olguța Vasilescu

”Bună seara, iubito” și cum a scăpat, fără salvare, mireasa Lia Olguța Vasilescu

olguta nunta 1 1

Marea petrecere din Bănie, consfințind legătura pentru eternitate dintre doi politicieni ai puterii, Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, a adunat nu doar vârfurile politice ale PSD, ci și lăutari de elită. S-a cântat pe bani mulți, foarte mulți, scrie presa tabloidă, care notează că pe lângă manele și alte cântece de petrecere ale unor vedete, interpreta Loredana Groza a cântat, la cererea publicului, și ”Bună seara, iubito”, piesa care a făcut-o celebră de când era o adolescentă aproape.

L-am întrebat pe poetul Lucian Avramescu, cel care a semnat aceste versuri, devenite apoi cântec, prin compoziția lui Adrian Enescu, dacă s-a simțit bine, ca autor, la această nuntă.

”Poezia mea poate fi recitată sau cântată oriunde. De ce să nu mă simt bine la nunta oricui și a nimănui? Mă surprinde doar abrupta acoladă de gust, de la lăutărisme, la muzica pop a regretatului Adrian Enescu. E drept că mi-e antipatică mireasa, în ipostază repetată azi, și nici ea presupun că nu mă suportă. În revista ”Săptămâna”, condusă atunci de Eugen Barbu, Vadim, fostul ei șef de partid – cu care am avut și relații colegiale uneori – scria despre această poezie recitată de un ”schizofrenic”, Ion Caramitru, și cântată de o ”țoapă”, că e proastă. Dragnea, actualul șef politic al miresei, nu s-a exprimat, având preocupări mai înalte.

Revenind la întrebarea ta, nu, nu mă deranjează. O poezie nu mai e a autorului. E a publicului. Partea umoristică este că poezia mea devenită cântec e despre o iubire interzisă, dintre doi iubiți cărora lumea le pune cătușe cuvântului dor. Înțeleg că amorezii olteni s-au luat legal pentru tot restul vieții, iar mariajul lor nu e dramatic, ci însuflețit de o iubire menită să dureze. Eu le urez o căsnicie fără derapaje. Mă bucur că, după obiceiul ei mai nou, Loredana n-a spus pe scenă, cum spunea în tinerețe, ale cui sunt versurile, fiindcă înregistram leșinul miresei și era păcat de nuntă și de atâta cheltuială”.

Aurelia Apostol, AMPress

Foto – facebook

Parteneri