AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Când se plantează trandafirii? Iată ce trebuie să știi pentru a te bucura de flori minunate

 

Aceste flori sunt printre cele mai frumoase și apreciate și, în general, sunt prezente în orice grădină. Conform principiilor Feng Shui, mirosul trandafirului este cel mai eficient pentru a ridica vibrația energetică a unei persoane. De asemenea, aceste flori înfrumusețează grădinile și parcurile, începând de primăvara și până toamna târziu când vine înghețul.

Mai mult, din petalele frumos mirositoare ale acestor flori se poate face renumita dulceață de trandafiri sau diverse parfumuri cu miros îmbietor. Este o floare cu multiple utilizări, fiind folosită și în industria cosmetică, pentru beneficiile sale extraordinare.
Trandafirul a devenit un simbol al frumuseții și al dragostei, fiind prezent în toate miturile diferitelor culturi.

Horticultorii sunt de părere că cea mai propice perioadă pentru plantarea trandafirilor este toamna, respectiv în perioada de repaos vegetativ de la finalul lunii noiembrie. Care este explicația? Bucurându-se de o umiditate mare, solul de toamnă se va tasa foarte bine în jurul rădăcinilor trandafirilor, astfel că planta va crește puternică și viguroasă. În plus, zăpada va proteja și ea rădăcinile și tulpinile, iar florile vă vor îmbăta în sezonul cald cu aroma lor plină de recunoștință.

O altă etapă când se plantează trandafirii este reprezentată de perioada de primăvară, de la începutul lunii martie până în prima parte a lunii aprilie. Dacă vremea vă permite, fiind ploioasă, puteți planta trandafiri și până spre începutul lunii mai, dar nu mai târziu de atât.

Mai mult pe divahair.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!