Care sunt categoriile de cutii automate de viteze?

reparatii cutii automate Automatic Gearbox 1

Numarul soferilor care opteaza pentru cutiile automate de viteze este tot mai mare si in Romania. Acest lucru se datoreaza atat faptului ca numarul autoturismelor rulate pe transmisie automata este in crestere, cat si faptului ca preturile pentru autoturismele pe transmisie automata sunt tot mai accesibile. In acelasi timp, soferii romani au descoperit care sunt avantajele pentru care merita sa investesti intr-un autoturism pe cutie automata de viteze.

Principalele avantaje ale cutiilor automate de viteze

Unul dintre principalele avantaje ale cutiilor automate de viteze este dat de fiabilitate. Altfel spus, odata ce ai investit intr-un autoturism pe transmisie automata, sansele de a avea nevoie de reparatii cutii automate Bucuresti sunt foarte mici. Atata timp cat revizia cutiei automate este efectuata periodic intr-un service autorizat, sansele de a intampina defectiuni la cutia de viteze scad considerabil.

Un al doilea avantaj este dat de usurinta de a conduce autoturismele pe transmisie automata. Este mult mai multa libertate de miscare pentru soferii care nu mai au pedala de ambreiaj a autoturismului si care nu mai trebuie sa tina mana pe schimbatorul de viteze. Mai mult, soferii incepatori vor putea porni mult mai usor din rampa, evitand astfel situatiile neplacute in care motorul sa moara la pornirea din rampa.

Costurile mai mici completeaza lista avantajelor autoturismelor pe cutie automata de viteze. Lipsa pedalei de ambreiaj inseamna costuri mai mici cu reparatiilor kit-ului de ambreiaj. Consumul mai redus de combustibil pentru majoritatea autoturismelor pe transmisie automata completeaza argumentele referitoare la costurile mai mici, iar fiabilitatea ridicata inseamna costuri mici sau chiar zero cu reparatiile cutiilor automate.

Categorii pentru cutiile automate de viteze

Pe piata cutiilor automate de viteze regasim mai multe categorii, fiecare dintre acestea avand anumite plusuri si minusuri. O prima categorie este cea a cutiei cu dublu ambreiaj, cutie care are doua ambreiaje si fiecare este responsabil pentru anumite trepte de viteza. O a doua categorie este CVT (Continously Variable Transmission), aceasta fiind echipata cu un sistem care asigura mentinerea unei turatii constante pentru motor, fara a exista un schimb propriu-zis de viteze.

O a treia categorie de cutie de viteza automata este cea hidramata sau avand un convertizor de cuplu. Este cea mai des intalnita cutie pe transmisie automata si ofera schimburi line de viteze, fara socuri. Avem si cutia robotizata, aceasta fiind de fapt o cutie manuala care este operata automat pe baza unui ansamblu electronic-hidraulic. Nu in ultimul rand cutia automata secventiala se bazeaza pe o tehnologie foarte rar intalnita in prezent, fiind de fapt o cutie manuala cu un ambreiaj comandat de un activator electronic si astfel nu mai este necesara pedala de ambreiaj.

Service autorizat reparatii cutii automate Bucuresti

Indiferent de categoria de cutie automata de viteze cu care este echipata masina pe care o conduci, atunci cand trebuie efectuata revizia cutiei automate de viteze sau cand exista o defectiune la cutia de viteze, trebuie sa apelezi la un service autorizat specializat in reparatiile cutiilor automate de viteze.

Pentru servicii de reparatii cutii automate Bucuresti poti apela la Automatic Gearbox. Mai multe detalii sunt disponibile la www.reparatiecutieautomata.ro.

Parteneri