Care sunt diferențele dintre parfum, apă de toaleta și apă de colonie

 parfum  Înainte de a cumpara un parfum, o apă de toaletă sau o apă de colonie ar trebui să știm care sunt diferențele dintre cele trei, de ce parfumul este mai scump ca o apă de colonie și de ce un parfum adevărat nu se ține niciodată într-o sticlă cu atomizor.

Parfumurile pe care le găsim în magazine sunt grupate în categorii de preț în funcție de concentrația de esență pură (între 15 și 40%). Cu cât este mai concentrat un parfum cu atât va avea o consistență mai uleioasă și va fi ținut în sticle cu dop și nu în sticle cu atomizor de tip spray. Un parfum concentrat va fi foarte puternic și foarte scump.

Distribuie prietenilor

Concentrația mare nu este, însă un indicator al calității. Un parfum cu esență puternică (mosc, ambră) de concentrație mare poate fi scump, dar nu are neapărat un miros plăcut.

Apa de parfum are o concentrație de 10-20% esență de parfum diluată cu alcool și apă. Un astfel de produs va mirosi plăcut, dar mirosul nu va persista. Apa de parfum este vândută, în general în sticle normale sau în sticle de tip spray.

Apa de toaletă are o concentrație de 4-15% de esență de parfum diluat de alcool. Asta face ca produsul să nu aiba un miros prea persistent. Puteți folosi acest produs zilnic, fără să fie teamă că folosiți prea mult.

Apa de colonie apărut prima oară in Koln (de aici și numele) și are în general o concentrație de 2-5% esență de parfum. Apa de colonie are un miros fresh, ușor și fructat datorită uleiurilor esențiale folosite (lămâie, bergamotă, portocală, neroli, lavandă, rozmarin etc)

De luat aminte că nu există un raport universal al concentrațiilor din aceste produse de parfumat. Aceste cifre sunt doar linii directoare și pot varia.

Sursa – unica.ro