• Home
  • Fapt divers
  • Câteva semne prin care vei deosebi un om inteligent de unul prost

Câteva semne prin care vei deosebi un om inteligent de unul prost

inteligent 1

„Te poți molipsi de prostie sau de înțelepciune la fel de ușor, ca de o boală contagioasă” – ne-a prevenit Shakespeare. Psihologii dezvăluie semnele prin care distingi o persoană inteligentă.

– Nu face aprecieri, fără a cunoaște contextul
Un om deștept nu se grăbește să vină cu concluzii și aprecieri, până ce nu va analiza toate circumstanțele și detaliile. El critică și judecă foarte rar.
Un prost împarte aprecieri în stânga și în dreapta, fără să se gândească prea mult

– Își recunoaște cu ușurință greșelile
Misiunea omului deștept este de a găsi adevărul și nu de a avea mereu dreptate. El înțelege foarte bine că poate greși, întrucât nimic nu este perfect în această lume. Oamenii mai puțin inteligenți nu-și recunosc propriile erori.

– Au un comportament liniștit
Studiile arată că oamenii perspicace sunt mult mai calmi, decât cei care posedă un IQ mai scăzut.
Cercetările efectuate de-a lungul mai multor ani de către oamenii de știință din cadrul Universității Michigan au demonstrat că există o legătură dintre comportamentul agresiv și nivelul scăzut al intelectului.

– Nu se cred mai buni ca alții
Oamenii proști se cred mai buni ca alții. Potrivit cercetării publicate în revista „Știința psihologiei”, indivizii mai puțin mintoși sunt mai predispuși la homofobie și rasism. Ei îi ofensează pe alții.
Oamenii cu scaun la cap nu se compară cu alții. Ei se bucură de succesele altora și deseori sunt gata să sară în ajutor.

– Se simt confortabil în singurătate
Un om deștept nu se plictisește în intimitate cu gândurile sale. Deseori, ideile importante vin anume în aceste momente. Un prost însă se teme să rămână singur, întrucât va fi nevoit să sesizeze propria goliciune.

– Merg târziu la culcare
Cercetătorii din Japonia, Kaya Perina și Satoshi Kanazawa cred că printre persoanele nocturne sunt cei mai mulți deștepți. În cercetarea lor, ei au găsit legătura dintre ritmul circadian și inteligența ridicată.

– Nu se tem să pară stupizi
Deștepții nu se tem să pară proști, ei își permit să se relaxeze. În timp ce persoanele cu mai puțină minte încearcă să-și demonstreze capacitățile intelectuale. Ei te vor corecta cu plăcere.

– Când sigur ai în față un prost
Dacă cineva vorbește întruna despre sine și nu te lasă să spui și tu vreun cuvânt să știi ca ai în față un prost.
Sursa Ful.ro

Parteneri