Bărbat întors „din morți”, după 30 de ani!

Vasile Gorgos, acum în vârstă de 93 de ani, a fost toată viața negustor de vite și obișnuia să plece frecvent

de acasă. Lispea cu zilele dar de fiecare dată se întorcea . Ultima dată a plecat în 1991 și de atunci nu a mai venit. Nimeni nu a mai știut de el. Copiii l-au crezut mort și de vreo 15 ani i-au tot făcut slujbe de pomenire.

În seara de 22 august, Verona Lungu, o localnică din Buhoci, a auzit mai multe bătăi în poartă. Potrivit ETV Bacău, femeia l-a recunoscut pe vecinul său, bărbatul dispărut de 30 de ani.

„Am auzit o mașină care a oprit, după care au început câinii să latre. Imediat, zarvă mare la poarta mea, dar nu am ieșit. După aproximativ o oră, timp în care bătrânul a tot strigat,

un vecin, de la câteva case distanță, și-a făcut curaj și a venit să vadă ce se întâmplă. Era Vasile Gorgoș, despre care știam că a murit ”, povestește Verona Lungu.

La scurt timp, femeia l-a luat pe bătrân de braț și au mers la familia lui nea Vasile, acolo unde a venit cumnata bătrânului.

„Stătea pe o bancă și se sprijinea într-un băț. L-am luat de braț și am mers cu el la poarta fiului și a nurorii sale. Când am ajuns la poartă, am strigat-o pe Mariana (n.r. nora bătrânului) să vină să vadă minunea”, a mai spus aceasta.

Rudele fac apel la autorități. „Vrem să știm dacă a avut de suferit în toți acești ani”

Nora lui Gorgos s-a albit la față când l-a văzut în fața porții. Cel mai probabil Vasile Gorgos suferă de o boală neurologică pentru că nu își aduce aminte unde a fost și nici de copiii nu-și mai aduce aminte prea bine. Cu toate acestea își amintește de oameni li întâmplări de dinaintea dispariției sale.

Bătrânul o ține una și bună că a fost tot timpul acasă la el, cu copii săi. Nea Vasile își amintește cu precizie că este născut în anul 1928, că soția lui a murit și că tatăl lui a fost un mare negustor.

Mai mult pe Doctorul zilei.ro

.

Parteneri