AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ce pun bulgăroaicele în zacuscă? Secretul pentru o rețetă de excepție

Zacusca bulgărească reînvie farmecul preparatelor tradiționale cu o rețetă care combină legumele proaspete și aromele sofisticate. Originară din inima Balcanilor, această zacuscă este nu doar o gustare delicioasă, ci și un preparat care poate strânge familia în jurul mesei pentru a vă bucura de deliciile de toamnă. Este o alegere ideală pentru cei care doresc să aducă un strop de autenticitate și rafinament în mesele lor, fie că sunt ocazii speciale sau mese de zi cu zi.

Ingredientul secret din această rețetă este unul inedit și anume maioneza! Maioneza oferă un gust aparte preparatului bulgăresc și poate fi un preparat prin care puteți impresiona pe oricine.

Ingrediente: 500 gr morcov; 500 gr ceapă; 500 gr gogonele; 500 gr gogoșar; 500 gr capia. Pentru saramură: 1/4 l oțet; 1/4 cană zahăr; 1 și 1/2 cană apă; 1 și 1/2 linguri sare.

Mod de preparare: Fierbeți toate ingredientele pentru saramură, apoi fierbeți pe rând fiecare legumă timp de 1 minut (morcovii răzuiți grosier, iar celelalte legume tăiate fideluță). După fierbere, scurgeți legumele într-o strecurătoare și, după ce s-au scurs bine, puneți-le într-un castron mare și amestecați-le bine.

Din 200 gr de muștar și 1/4 l de ulei, preparați o maioneză, reținând 3-4 linguri pentru a le adăuga deasupra fiecărui borcan.

Amestecați maioneza obținută cu legumele, distribuiți compoziția în borcane, puneți deasupra fiecărui borcan câte o lingură de maioneză și sigilați-le cu celofan.

Această delicatesă se servește alături de orice tip de friptură sau mâncare dulce.

Continuarea pe click.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!