Ce se întâmplă dacă folosiți bicarbonat de sodiu pentru florile din grădină? Este incredibil
După cum cu siguranță știm cu toate, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în bucătărie, în cosmetică și la curățenia casei. Pe lângă acestea, poți să folosești bicarbonat de sodiu pentru flori sau pentru plante, în general, o întrebuințare pe care nu o cunosc mulți.
100% ecologic, bicarbonatul înlocuiește eficient substanțele chimice folosite la grădinărit.
În grădină, bicarbonatul acționează în 3 direcții:
Încetinește creșterea buruienilor. Pe lângă asta, reduce aciditatea solului, ceea ce favorizează înflorirea. Există o mulțime de flori care se dezvoltă mult mai bine în solul alcalin, cum ar fi begoniile, mușcatele și hortensiile. Florile lor vor fi mult mai frumoase, mai sănătoase și mai numeroase dacă le tratezi cu bicarbonat. În acest scop, nu trebuie decât să-l presari pe pământ.
Previne apariția și înmulțirea paraziților. Pentru aceasta, din trei în trei săptămâni, pulverizează pe frunzele plantelor o soluție obținută din amestecul a 9 linguri de ulei de măsline, 3 lingurițe de bicarbonat și 1 litru apă.
Evită să aplici tratamentul atunci când soarele este puternic, pentru că frunzele se vor arde. Momentul ideal este pe înserat.
Previne apariția mucegaiului de grădină. În acest scop, pulverizează pe flori, legume sau fructe o soluție preparată din două lingurițe săpun de Marsilia (sau orice săpun vegetal), 2 lingurițe bicarbonat de sodiu și 2 litri de apă.
Cum să folosești bicarbonat de sodiu pentru flori tăiate
Pentru a prelungi viața florilor din vază, adaugă bicarbonat de în apa din vază în proporțiile următoare: un vârf de cuțit de bicarbonat dacă vaza este mică, o linguriță într-o vază medie și o lingură de bicarbonat într-o vază de capacitate mare.
E bine să știi că, de exemplu, niciun aditiv nu poate menține proaspăt un buchet de bujori cum o face bicarbonatul de sodiu.
Ce precauții sunt necesare atunci când utilizezi bicarbonat de sodiu pentru flori
Atunci când folosești bicarbonat de sodiu pentru flori, evită să pulverizezi pe tulpini și pe boboci. De asemenea, respectă dozajul pe care ți l-am recomandat mai sus, întrucât o cantitate prea mare de bicarbonat poate arde frunzele plantelor.
Ca regulă generală, reține că nu trebuie să depășești o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Pentru ca aderența la frunze să fie optimă, poți adăuga la soluția pulverizatoare trei lingurițe de ulei de măsline.
Ce alte întrebuințări are bicarbonatul de sodiu în grădină
Fiind un produs de curățat foarte bun, îți recomandăm să-l folosești și la curățarea uneltelor de grădinărit.
De asemenea, poți curăța cu ajutorul lui terasa acoperită de mușchi. În acest scop, umple o găleată mare cu apă caldă și adaugă 2 linguri de bicarbonat pentru fiecare litru de apă. Varsă această soluție pe terasă și las-o să acționeze timp de 30 de minute. După scurgerea timpului, mătură terasa cu o mătură prevăzută cu perie. Urmează ultima etapă, clătirea terasei. Gata, ai scăpat de mușchi.
Sursa – fiisanatos.info