• Home
  • Fapt divers
  • Ce spune zodiacul tămăduitorilor despre zodia și despre sănătatea ta

Ce spune zodiacul tămăduitorilor despre zodia și despre sănătatea ta

plante zodii 1

În vechiul zodiac al leacurilor, energia vindecătoare a plantelor se împletea cu influențele astrale care guvernau cele 12 zodii. Iată cum foloseau tămăduitorii din vechime astrologia și ce scria pe vremuri în zodiacul tămăduitorilor.

Luna ianuarie – porumbarul
În zodiacul leacurilor, luna ianuarie este luna porumbelor albastre, boabe mici și acrișoare care fortifică organismul, combat anemia și te scapă de durerile de stomac. În miezul iernii, se consuma gemul din porumbe culese după primul ger, să fie mai dulci. Tot iarna, se mai făcea tinctură de porumbe cu țuică tare și miere și decoct din fructe uscate.

Cine era născut în ianuarie era rezistent ca porumbarul și avea să trăiască viață lungă. Soarta îi dădea mulți copii și puține necazuri, sănătate cu carul, dar bani cu furca. Familia era marea bogăție acestui om, pentru că banii i se strecurau printre degete și se risipeau pe te-miri-ce.

Luna februarie – urzica
De cum se topea zăpada prin februarie, vracii căutau la margine de păduri urzici tinere și fragede, cele mai bune pentru sănătate. Niciodată nu foloseau pentru leacurile lor urzicile bătrâne. Luna februarie era perioadă optimă pentru ceaiurile și tincturile de urzică proaspătă, bune să fortifice corpul, să curețe stomacul și ficatul și să întărească oasele. Urzicile erau bune să alunge și alergiile de primăvară.

Cine se năștea în februarie, în luna urzicii, se spunea că are firea iute, dar e om bun la suflet, darnic și puternic. Avea limba ascuțită și pișca rău dușmanii, dar știa să își facă prieteni printre oameni drepți și cinstiți. Se mai spunea că avea mult noroc în viață și o sănătate de fier.

Luna martie – păpădia
Printre primele flori de leac ce înfloreau la sfârșit de iarnă, păpădiile erau la mare căutare de către tămăduitori. Cu gustul lor amar, erau bune de leac, dar bune și de descântat după dragostea pierdută. Fiertura de păpădie, pe cât de rea, pe atât de bună era pentru sânge și pentru fiere. Oamenii spuneau că înnoiește ficatul, că primenește sângele și scoate tot răul din corp.

Cei care se nășteau în luna păpădiilor aveau privirea amară și iute și nimeni nu li se punea de-a curmezișul. Erau harnici și aveau mâini dibace, îndeletnicindu-se cu multe meșteșuguri. Iubitori de drumuri, plecau încotro le arăta viața o cale mai bună și treceau peste orice piedică.

Luna aprilie – sunătoarea
Florile galbene de sunătoare erau prețuite în medicina populară încă din vremea dacilor. Tinctura și ceaiurile de sunătoare curățau corpul și pe dinăuntru și pe dinafară. Cu alte cuvinte este o plantă cu proprietăți antiseptice, antiinflamatorii, astringente și cicatrizante. Este recomandată în afecțiunile digestive, echilibrează tensiunea arterială și combate agitația și stările depresive.

Cine era născut în luna aprilie era un om pașnic și cumpătat, care punea mare preț pe familie și pe avutul lui, scria zodiacul tămăduitorilor. Muncea toată viața să strângă pământuri și acareturi pentru copii, iar bucuria lui cea mai mare era să îi ajute pe cei mai nevoiași, care nu avuseseră o soartă mai norocoasă.

Luna mai – gălbenele
Florile de gălbenele se culegeau doar când dădea soarele, pe vreme bună și uscată, să aibă mai multă putere de vindecare. Se foloseau atât pentru stomac, îndeosebi pentru ulcere și gastrite, cât și pentru tot felul de răni și inflamații ale pielii, pentru infecții urinare și dureri mari la menstruație. Femeile mai foloseau amestecul de gălbenele și miere pentru frumusețe, pentru o piele fină și tânără.

Cine se năștea în luna mai se spunea că era frumos și senin ca florile, dulce la vorbă și cu privirea blândă. Avea suflet darnic, dar soarta nu era la fel de generoasă cu el, pentru că îi scotea adesea în cale piedici pe care nu le putea trece. De multe ori, alegea drumul ocolit și mai puțin bătut.

Luna iunie – sânzienele
Flori magice și plante de leac, sânzienele erau așteptate cu mare nerăbdare să înflorească la mijlocul lunii iunie. Erau folosite pentru rinichi și pentru durerile stomacului, pentru infecțiile urinare și pentru reumatism, dar și pentru bolile tiroidei. Cu parfumul lor dulceag, sânzienele erau folosite drept sedativ ușor pentru bolnavii care se recuperau după o boală grea.

Persoanele care se nășteau în luna iunie, când are loc solstițiul de vară și atmosfera e încărcată de magie, sunt firi alunecoase, atrăgătoare, dar pline de amăgire. Se spunea că nu poți să ai încredere în vorbele lor sau în dragostea lor. Iubeau cu patimă, însă dragostea lor era nestatornică.

Luna iulie – albăstrelele
Iulie, luna de foc a anului este luna în care încep să înflorească albăstrelele prin lanurile de grâu și prin fânețele de pe dealuri. Flori delicate, cu numeroase proprietăți curative, erau folosite din vechime pentru infecțiile și durerile ochilor, pentru răni și tăieturi, dar și pentru frumusețea tenului. Ceaiul de albăstrele era cunoscut pentru efectul lui calmant, ușor sedativ.

Persoanele născute în iulie erau considerate norocoase și cu vino-n-coace. Cu o fire plăcută și deschisă, acestor persoane le place să glumească și să înveselească atmosfera. Pot fi prieteni de nădejde și te poți baza pe ele la greu, dar se spune că în dragoste au inima alunecoasă.

Luna august – murele
Fructe de pădure gustoase și pline de vitamine, murele au fost folosite din cele mai vechi timpuri și pe post de leacuri. Se știe deja cât de bune sunt murele când suferi de stomac și cât de nutritive sunt aceste fructe. Femeile consumau deopotrivă fructe și decocturi din frunze de mure pentru a ameliora durerile menstruale și durerile nașterii. Dar murele sunt și un bun paznic împotriva formelor agresive de cancer.

Cine era născut în august, în luna fructelor de pădure, era o persoană deosebit de plăcută și echilibrată. Cu un trup firav și mai puțin rezistente în fața bolilor, aceste persoane sunt adesea preocupate de sănătatea lor și se îngrijesc cu atenție. Sunt și oameni curioși, cărora le place învățătura.

Parteneri