Ce trebuie să știi despre conservele cu ton, cele care se vând cel mai bine în întreaga lume

    conservă tonPestele este o buna sursa de proteine si acizi grasi omega-3. Daca nu îl mancam proaspat, avem varianta de a-l cumpara în conserve cu ulei sau sos marinat. Conservele cu ton se vand cel mai bine, în întrega lume. Tonul este un peste care are multe substante nutritive pentru organism, inclusiv proteine, vitamina b, minerale si acizi esentiali omega-3 (se numesc esentiali pentru ca sunt vitali pentru sanatatea organismului si se gasesc numai in alimente).

Inainte de a cumpara conserve cu ton si de a le da si copiilor, trebuie sa stii niste lucruri:
– unele specii de peste contin niveluri mari de mercur, care este daunator pentru sanatate. Desi mercurul este un metal care se gaseste in mod normal in natura, acesta poate deveni toxic atunci cand se aduna in organism; dupa incetarea consumului de alimente cu mult mercur, organismul se curata intr-un an, iar mercurul este eliminat incet prin urina, fecale si lapte matern. Pestii cu concentratii mari de mercur sunt rechinul, pestele-spada, pestii oceanici pradatori si scrumbiile – ei nu trebuie introdusi in alimentatia copiilor mici, a femeilor gravide,  femeilor care alapteaza sau care vor sa ramana insarcinate;
– dintre pesti, tonul are un continut scazut de mercur;
– conservele cu ton sau peste in apa cu sare sunt mai bune decat cele in ulei, pentru ca retin acizii grasi omega-3 in peste. Asta se intampla deoarece uleiul natural din ton se poate dilua cu uleiul din conserva; cum uleiul si apa nu se amesteca, daca tonul este conservat in apa sarata, acizii grasi vor ramane in peste, iar acesta va fii mai sanatos si bogat in nutrienti;
– verifica bine conservele de ton, atunci cand le cumperi si citeste ingredientele! Unele conserve de ton pot contine mai multa sare, soia sau caseina. Sursa – SuntFericită.ro