AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cea mai simplă rețetă de TURTĂ DULCE. Gata în 10 minute!

 

Turta dulce este desertul principal al sărbătorilor de iarnă. Cu toții, cei mici și cei mari, tânjim după turta dulce. Iată cum o prepari acasă, mai sănătos, pentru toată familia!

Ingrediente:

300 gr faina
300 gr miere
80 gr nuci macinate
3 oua
un varf de cutit de scortisoara
circa 1/2 lingurita bicarbonat
3-4 cuisoare pisate
1 lingurita esenta de rom
3 linguri zahar
1 lingura ulei

Pentru glazura:
200 gr zahar pudra, cernut
90 gr unt, la temperatura camerei
o lingura si jumatate de lapte
o lingurita esenta de vanilie sau de citrice

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Pune mierea intr-un ibric, la foc potrivit. Dupa ce se incalzeste putin, ia-o de pe foc si pune in ea faina, in ploaie. Amesteca usor si lasa la racit.
3. Incorporeaza treptat ouale. Omogenizeaza.
4. Pune apoi scortisoara, uleiul, bicarbonatul, nuca, romul si cuisoarele. Omogenizeaza.
5. Intinde compozitia pe o masa tapetata cu hartie pergament, intr-o foaie groasa.
6. Decupeaza din ea turta dulce cu ajutorul forme.
7. Pune ce ai decupat intr-o tava plata, tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt si pudrata cu putina faina.
8. Baga tava in cuptor pentru vreo 7-12 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Continuarea pe culinar.bzi.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!