AM Press Logo
Muzeul Pietrei

TURTĂ DULCE DE CASĂ, NUMAI BUNĂ PENTRU ÎNTÂMPINAREA COLINDĂTORILOR, GATA ÎN MAI PUȚIN DE O ORĂ

Turtă dulce de casă e ușor de făcut, e rapidă și delicoasă. Merge perfect alături de un pahar cald cu lapte, mai ales în preajma Sărbătorilor de Iarnă
INGREDIENTE
• 500 g făină
• 4 ouă
• 9 linguri miere
• 200 g zahăr pudră
• 1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
• 1 linguriță bicarbonat
• 1 lingură zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE
Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, îtr-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscat (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.
Frământă lent dar ferm aluatul de turtă dulce, până la omogenizare. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă castronul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.
Încinge cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.
Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă.

Sursa – retete.unica.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!