• Home
  • Rețete
  • CEL MAI BUN CALTABOŞ! REȚETA TRADIȚIONALĂ

CEL MAI BUN CALTABOŞ! REȚETA TRADIȚIONALĂ

Caltaboşii sunt preparate tradiţionale care nu ar trebui să lipsească de pe masa românilor în perioada Crăciunului. Învață să îi faci după o reţetă tradiţională, extrem de simplă! Iată cum se prepară!
INGREDIENTE
• măruntaiele unui porc (rinichi, ficat, plămâni, splină)
• 700 g carne
• 1 bucata slănină
• 5 cepe
• 2 morcovi
• 300 g orez
• 500 g hrişcă
• foi de dafin
• sare
• piper
• nucşoară
• ienibahar
• intestine de porc
• puţin ulei
MOD DE PREPARARE
1. Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina.
2. După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi.
3. Între timp, se taie mărunt trei cepe şi se călesc în puţin ulei.
4. După ce au fiert măruntaiele şi carnea, se scot din oală, se lasă să se răcească. Apoi se dau prin maşina de tocat, împreu¬nă cu ceapa călită.
5. Într-o tavă se pune orezul şi hrişca şi se prăjesc uşor. Se lasă să se răcească, după care se pun într-un tifon şi se dau la fiert în apa în care s-au preparat şi organele.

Continuarea Aici

Parteneri