AM Press Logo
Muzeul Pietrei

CELE MAI RAPIDE GOGOȘI DE LA BUNICA, gata în 15 minute

gogoșiPrepară cele mai bune gogoși, în doar 15 minute.

INGREDIENTE

  • 150 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingură și 1/2 de zahăr
  • 6-8 linguri de făină
  • 1 vârf de linguriță de praf de copt +oțet
  • ulei pentru prăjit
  • *Opțional, zahăr pudră vanilat

PREPARARE

  1. Bate oul cu zahărul. Adaugă și brânza de vaci. Cerne făina.
  2. Ia cam jumătate de linguriță rasă de praf de copt, stinge-l cu puțin oțet. Toarnă peste combinația de mai sus. Amestecă bine. O să obții o compoziție destul de moale și lipicioasă.
  3. Într-o cratiță înaltă, toarnă un strat înăltuț de ulei și încinge-l.
  4. Tapetează-ți mâinile cu făină. Formează din aluatul de mai sus niște biluțe pe care le dai, fix ca pe niște chiftele, prin puțină făină. Pune-le pe un fund de lemn, până se încinge uleiul.
  5. Pune-le cu grijă, pe rând, în uleiul încins bine. Prăjește-le pe fiecare parte până când devin rumen aurii și se pătrund.
  6. Scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să scapi de uleiul în exces. Pudrează-le cu zahăr, când s-au răcit un pic.

Sursa – retete.unica.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!