Celulita, sau coșmarul de care orice femeie fuge, indiferent de vârstă

Până și cuvântul celulită te sperie și te face să te ascunzi. Celulita este coșmarul tuturor femeilor, indiferent de vârsta lor. Dacă în sezonul rece aceasta nu-ți dă bătăi prea mari de cap, vara și primăvara devine pur și simplu principala ta preocupare.

Din păcate, celulita nu alege, ea este prezență atât la femeile slabe, cât și la cele mai plinuțe, la tinere dar și la o femeie matură. Este adevărat, astăzi, ai la dispoziție o sumedenie de creme și tratamente cosmetice care te ajută, însă costă foarte mult și nici nu te scapă definitiv de ea. Ideal este să îți schimbi stilul de viață, să fii cât mai activă posibil, să faci sport constant și nu ocazional. La fel de important este ceea ce mănânci. Specialiștii susțin că alimentația este esențială atunci când vrei ca celulita să fie diminuată.

Din punct de vedere medical, celulita este un proces de degenerescență a celulelor subcutanate care indică lipodistrofie localizată, provocată de reținerea lichidului intercelular la nivelul țesutului celular subcutanat, fiind prezentă și o circulație slabă. De regulă, celulita este prezentă pe coapse, pe fese, abdomen. Se pare că 8 din 10 femei au celulită.

Distribuie prietenilor

Care sunt cauzele celulitei:

O mulțime de factori contribuie la dezvoltarea acestei probleme de ordin estetic. Principalul vinovat este stilul de viață sedentar, renunțarea la sport, alimentația haotică, bogată în alimente complet nesănătoase. Și lipsa unei hidratării corecte cu multă apă poartă o vină importantă. Renunțarea la alcool te va ajuta, precum și oprirea fumatului. Masajul anticelulitic dacă este efectuat regulat poate avea efecte neașteptat de bune. De asemenea, printre cauzele apariției celulitei se află și dezechilibrele hormonale, tulburările endocrine, folosirea pentru mult timp a contraceptivelor, predispoziția genetică.

În ce constă tratamentul:

Celulita se poate ameliora prin înlăturarea sedentarismului și practicarea frecventă a activităților fizice. Foarte importantă este dieta. Mănâncă cât mai sănătos. Nu face excese alimentare, renunță pe cât posibil la dulciuri și fast-food. Folosește la sfaturile medicului specialist dermatolog creme sau geluri anticelulitice. Însă, fii realistă. Încă nu există o cremă minune pe care să o cumperi, să o aplici și celulita să dispară. Cel mult, aceasta poate fi diminuată ca aspect, dar de dispărut, nu.

Sursa – Doctorulzilei.ro