AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Chifteluțe cu ou. De încercat!

O reţetă pe care o vei adora. Aceste chifteluţe nu sunt doar un aperitiv deosebit, ele pot fi servite atat la pranz cat si la cina.

Ingrediente

6 ouă fierte

600 g carne tocată, porc sau pasăre

1 ou crud

200 g pesmet

100 g făină

1 lingură praf de usturoi

1 lingură muștar Dijon

cimbru

sare

piper

1 linguriță boia

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Cureți ouăle, le rostogolești prin făină și le dai deoparte. Oul crud îl bați bine cu muștarul până obții o textură cremoasă ca de maioneză subțire.

Amesteci carnea cu sare și piper, după gust și adaugi praful de usturoi. Întinzi carnea și formezi 6 cercuri pe care le așezi pe o folie alimentară unsă cu puțin ulei. Așezi fiecare ou în cerc și alcătuiești niște bile mai mari sub formă de sferă, sigilate complet.

Dai sferele prin amestecul de ou cu muștar, apoi prin pesmetul condimentat cu boia și cimbru. Le prăjești până când sunt rumenite complet și le lași pe prosop de bucătărie la scurs.

Sursa – clickpoftabuna.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!