• Home
  • Fapt divers
  • Cinci alimente pe care trebuie să le ai pe masa de Crăciun. Aduc belșug şi sănătate!

Cinci alimente pe care trebuie să le ai pe masa de Crăciun. Aduc belșug şi sănătate!

masa craciun 1

Niciodată nu luăm în seama superstiţiile mai mult ca în zilele de Crăciun şi noaptea de Revelion. O listă cu alimente norocoase este o sursa de inspiraţie pentru masă de Crăciun şi de Revelion şi, de ce nu, un semn de noroc pentru Noul An. Se spune că alimentele norocoase, mâncate la momentele importante din an atrag norocul, pun pe fugă răul şi aduc sănătate!

Carnea de porc: în unele ţări, inclusiv în Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria, porcul simbolizează progres, probabil pentru că acest animal nu merge niciodată cu spatele. O friptură cu sos de afine este ceea ce îţi trebuie pentru Crăciun.

Rodiile: aceste fructe sunt un semn de noroc din mai multe motive. Culoarea roşie este primul motiv. Seminţele lor rotunde înseamnă abundenţă.

Verdeţurile: pe coasta de sud a Europei, oamenii mănâncă fel de fel de legume cu frunze verzi, inclusiv spanac, conopidă, varză şi sfeclă în ziua de Anul Nou, căci datorită culorii lor verzi se spune că acestea sunt aducătoare de bani. Verdele este oricum culoarea speranţei.

Continuarea Aici

Parteneri