Cine-i Nicușor?

Am văzut suspect de multe dezbateri televizate și anunțuri că va fi invitat din nou și din nou și din nou de parcă ar dărîma toate recordurile de  rating, suindu-l pe al lui până la stele. Cine? Nicușor Dan! E SINGURUL antisistem! Povestea cu ”singurul” nu-mi place. Nu prea intră nimeni singur în politică, dorind să cucerească Bucureștii, apoi Parlamentul, apoi Președinția, apoi Europa, fiindcă ”Nicușor e simbolul unei ample mișcări europene”.
L-am ascultat cu atenție pe Nicușor Dan. Nu vorbește strălucit, dar nici prost. Vorbește ”binișor”. Nu are o prea apăsată defecțiune de dicție iar pentru unii trece drept ”frumușel”. Nu mă pricep la bărbați. Are doar ghinionul unui nume derivat din Nicolae și Nicu, devenit Nicușor, diminutivarea sunând groaznic pentru un ”bărbat de stat”. Până la toamnă, spune în televizor un coleg de generație din presă, partidul lui Nicușor (de ce nu ”partidulețul”?), fiindcă va deveni partid, ”va împânzi toată țara”. Așa să fie?
Nicușor a cucerit de trei ori cât PNL și candidatul Predoiu la București, în condițiile în care nimeni nu știa și nu știe nimic despre el, țâșnind din neant. E drept, Capitala a fost împânzită de un fel de corturi ale lui Nicușor.Cine i-o fi dat banii? Pânza costă, pliantele costă, costă probabil și spus-a colegului meu că până-n toamnă va răsturna România cu pneurile în sus. Va fi Tsipras al nostru, Nicușor va fi mai mult decât Nicu și Nicolae. Va fi Mihai Viteazul!
Am devenit curios. Iată efectul unei propagande bine țintite.Firea a devenit primar general, votată de ai ei, cu totul 14 la sută, înțeleg, dintre bucureștenii votanți. El a fost votat de mult mai puțini, ocupând locul doi. Deja se vorbește, în câteva televiziuni, mai mult depre învins decît despre învingător, chiar dacă amândoi și-au disputat felii dintr-un plictis mare și bucăți din dezgustul bucureștean uriaș.
Viitorul se cheamă Nicușor, deci. De unde vine? Ce intenții are? Va vota în consiliu doar ce-i convine și-i dictează cetățenii, zice el cu voce mică dar bățoasă. Cum i-o vor transmite, pe ce căi, cetățenii? Greu de înțeles deocamdată. De unde vine Nicușor? Din cetățeni, din popor, din nație, din viitorime, ca un extraterestru extrapolitic. Așa să fie!