CIORBĂ DE PERIŞOARE – REȚETA AUTENTICĂ A CELEI MAI IUBITE CIORBE ROMÂNEȘTI
Clasica ciorba de perisoare este o bunătate ce nu ar trebui să lipsească din cartea personală de bucate a gospodinei!
Ciorba de perisoare este cea mai cunoscută și iubită dintre ciorbele gastronomiei românești.
INGREDIENTE
• 3 morcovi
• 1 lingura făină
• 100 g orez bob rotund
• 1 ceapă
• 600 g carne tocată
Pentru perişoare
• 1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură
• 2 roşii în bulion
• 2 linguri ulei
• 1 ceapă
• 1 ardei gras verde
• 1/2 ţelină mică
• 1 rădăcină pătrunjel
• praf de sare
• 2 ouă
• 1/2 legătură leuștean
MOD DE PREPARARE
1. Toate zarzavaturile pentru ciorba de perisoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare.
2. Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.
3. Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune leușteanul fin tocat.
Sursa – retete.unica.ro