AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă s-a întâlnit cu șefa Parlamentului European. Metsola: „Nu mai e timp de pierdut. Locul României este în Schengen”

 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, a avut o întrevedere cu noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care a abordat subiecte legate de aderarea României la Spațiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acțiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa și securitatea energetică.

Evocând sprijinul consecvent și activ al forului legislativ european și al președintei Roberta Metsola față de obiectivul de concretizare a aderării României la Spațiul Schengen până la finele anului, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit pentru această susținere.

”Rezoluția adoptată recent de Parlamentul European recunoaște pe deplin așteptările legitime ale României privind aderarea la Spațiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acțiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă.

Șeful Executivului român a reconfirmat totodată interesul comun pentru consolidarea unității de acțiune și a coeziunii Uniunii în fața provocărilor actuale. În acest context, premierul Nicolae Ionel-Ciucă și-a exprimat aprecierea deosebită față de acțiunea consistentă a Parlamentului European și față de viziunea pragmatică a președintei Roberta Metsola în favoarea unui răspuns rapid și ferm al Uniunii în fața războiului Rusiei din Ucraina.

După întâlnire, Roberta Metsola a postat un mesaj pe Twitter, în care a spus că „locul României este în Schengen”.

„Nu mai e timp de pierdut. Locul României este în Schengen”, a scris Roberta Metsola pe Twitter, după întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

metsola 1Ea a postat mai multe fotografii, inclusiv una în care cei doi oficiali se îmbrățișează, alături de mesajul:

„Împreună cu prim-ministrul României Nicolae Ciucă, garanția sprijinului Parlamentului European pentru acces imediat (în Spațiul Schengen – n.r.). Mulțumesc României pentru suportul continuu față de nevoile energetice ale Moldovei”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!